SMEDEREVO DOMAĆIN EKIPNOG I POJEDINAČNOG PRVENSTVA ATLETSKOG SAVEZA CENTRALNE SRBIJE – Sport u Smederevu
Connect with us

ATLETIKA

SMEDEREVO DOMAĆIN EKIPNOG I POJEDINAČNOG PRVENSTVA ATLETSKOG SAVEZA CENTRALNE SRBIJE

Smederevska Palanka u subotu je bila domaćin prvog kola kros lige Centralne Srbije. Ljubiteljima atletike u ovom gradu predstavili su se atletičari iz Novog pazara, Valjeva, Požarevca, Mladenovca, Čačka, Ćuprije, Paraćina, Zaječara, Kruševca, Velike Plane, Jagodine, Smedereva i Smederevske Palanke.

U ovakvoj konkurenciji mlade nade smederevske atletike osvojile su šest medalja, tri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu. Zlatna odličja pripala su Mili Đekić (2012. godište) u trci na 200 metara, Nikoli Dragutinoviću (2011. godište) na 400 metara i Marku Stankoviću (2008. godište) u trci na 800 metara. Srebrna odličja pripala su Aleksi Markoviću (2011. godište) na 400 metara i Klari Ribak (2004. godište) u trci na 1500 metara. Jedino bronzano odličje osvojila je Jovana Stanković u konkurenciji mlađih pionirki u trci na 1500 metara.

Naredno kolo Kros lige Centralne Srbije održaće se 24. marta u Kraljevu, a Atletski klub Smederevo biće domaćin pojedinačnog i ekipnog prvenstva Atletskog saveza Centralne Srbije.

More in ATLETIKA