SMEDEREVO (PONOVO)DOMAĆIN RUKOMETNOG KUPA SRBIJE U MUŠKOJ I KONKURENCIJI DAMA – Sport u Smederevu
Connect with us

Uncategorized

SMEDEREVO (PONOVO)DOMAĆIN RUKOMETNOG KUPA SRBIJE U MUŠKOJ I KONKURENCIJI DAMA

Posle dve godine naš grad ponovo će biti domaćin finalnog turnira Kupa Srbije prof.dr. Branislav Pokrajac za rukometaše i rukometašice.  Za vredan trofej anjpre će se boriti dame. Smederevo će 12. i 13,  marta ugostiti rukometašice jagodine, Naise, Bekamenta i Bora. Dakle, sve ekipe koje smo već mogli da vidimo u prvenstvenim mečevima u Smederevu zahvaljujući Mladom radniku koji se ove sezone takmiči u Super ligi Srbije. Nenad Martić predsednik i trener RK Smederevo ne krije zadovoljstvo činjenicom da je Smederevo ponovo domaćin borbe za trofej prof.dr. Branislava Pokrajca.

Da, ponovo smo domaćini ovom prestižnom takmičenju i veoma nas raduje ta činjenica. Reklo bi se da novi čelni ljudi RSS-a ozbiljno računaju na naše organizacione sposobnosti i na infrastrukturne kapacitete grada Smedereva. Rekao bih da su se ponovo opredelili za naš grad i klub najpre iz razloga jer smo prošlog puta uradili posao gotovo besprekorno i ponašali se domaćinski maksimalno. Niko nije imao jednu jedinu lošu reč što se tiče organizacije pa verujem da je to glavni razlog. Imamo puno podršku gradskog rukovodstva i ovom prilikom se zahvaljujem na podršci uz napomenu da imamo dosta pohvala na račun našeg rada pa bih samo dodao da je podrška potpuno zaslužena – naglašava Martić.

Nema sumnje da kroz podršku grada i organizaciju Kupa rukomet u Smederevu može mnogo da dobije. Rukomet je u ekspaziji u Srbiji i ovakve manifestacije mogu samo da doprinesu još boljoj promociji ovog sporta.

Mesec dana nakon ženskog turnira, 10. i 11. aprila za isti trofej boriće se Vojvodina, Metaloplastika, Železničar iz Niša i, kao i pre dve godine, Radnički iz Kragujevca, Nažalost, kako sada stvari stoje neće biti publike, ali će sve utakmice moći da se prate na RTS.

Nenad Martić za sebe aže da nije dobar prognozer, ali se za SDsport usudio da kaže ko su, po njegovom mišljenju favoriti za trofej.

Nikada nisam bio dobar prognozer ali bih u muškoj konkurenciji dao prednost “Vojvodini”, ekipi mog kolege iz reprezentacije, Borisa Rojevića. Što se tiče “lepšeg” Kupa, verujem da Jagodina ima najviše šansi.

Pre dve godine, u konkurenciji dama slavila je ekipa Bekamenta koja je u finalu pobedila jagodinu sa 22:21, a u muškoj konkurenciji Vojvodina je pobedila Dinamo iz Pančeva sa 27:22.

 

More in Uncategorized