SMEDEREVO SA PIONIRIMA, HEROJ SRBA SA SENIORIMA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SMEDEREVO SA PIONIRIMA, HEROJ SRBA SA SENIORIMA

U Atletskoj dvorani u Beogradu, ovog vikenda, biće održano Prvenstvo Srbije u B i C programu. Strelci Streljačke družine „Smederevo“ nastupaju u pionirskim kategorijama, a Streljački klub „Heroj Srba“ sa seniorima.

Prvog dana takmičenja u subotu na vatrenu liniju izlaze najmlađi u pionirskim kategorijama. U tradicionalnoj disciplini nacionalnog programa serijskom vazdušnom puškom u kategoriji pionirki nastupaju Anđela Radojičić, Natalija Jovanović i Ivona Bojić, a za pionire Lazar Popović, Lazar Subotić, Lazar Jančić, Nikola Manojlović i Strahinja Zlatanović. U najnovijoj disciplini vazdušni pištolj, takmičiće se pioniri Luka Milivojević, Petar Kostić i Aleksa Nikolić. U nedelju su na programu takmičenja u juniorskim i seniorskim kategorijama serijskom puškom, a „Heroj Srba“, jedan od najtrofejnijih klubova u ovoj disciplini, predstavljaće Novica Petrović, Dragan Florić, Borivoje Provčin i Saša Ilić. Prošle godine „Heroj Srba“ je osvojio vicešampionsku titulu, a Novica Petrović bronzanu medalju pojedinačno.

Klubovi koji na ovogodišnjem prvenstvu osvoje ekipne titule šampiona države u pionirskoj konkurenciji, dobiće po pušku, odnosno pištolj renomiranog proizvođača takmičarskog oružja „Fajnverkbau”. Prvacima u seniorskoj i juniorskoj kategoriji namenjene su robne nagrade.

Ovogodišnje Prvenstvo Srbije je jedno od najmasovnijih. Prijavljeno je 394 strelca iz 50 klubova. Najviše je pionira u disciplini puška, čak 141 takmičar. Za takmičenje vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke prijavljeno je 60 strelaca.

More in Featured