SMEDEREVSKE ODBOJKAŠICE OSME U SEZONI 2019-2020 – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SMEDEREVSKE ODBOJKAŠICE OSME U SEZONI 2019-2020

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije, Izvršni odbor direktor takmičenja OSS doneli su, manje više, očekivanu odluku o prekidu takmičenja Super lige, Prve lige Srbije i Prve B lige.

To znači da su odbojkašice Smedereva ovogodišnji šampionat Prve lige Srbije okončali na osmom mestu sa 5 pobeda i 11 poraza. Posle dva šesta mesta u ligama sa 12 klubova, smederevske odbojkašice su u formatu sa 10 klubova zauzele poziciju koja im je garantovala opstanak i da su se odigrana poslednja dva kola.

U Super ligu Srbije plasirala se ekipa Srema iz Sremske Mitrovice sa maksimalnih 16 kola. Iz lige je ispao Dinamo iz Pančeva.

U narednoj sezoni Prva liga Srbije brojaće 12 klubova. Novi članovi su Spartak iz Subotice koji je ispao iz Super lige, a iz Prve B lige u viši stepen takmičenja plasirale su se ekipe Inđije, kao prvoplasirani tim, zatim trećeplasirani Novi Sad i četvrtoplasirana ekipa Steroje iz Beograda. Zbog propozicija saveza da jedan klub ne može da ima dva kluba u dva vezana ranga takmičenja, drugoplasirani Partizan 2 Crno bele 011 ostaće i naredne sezone u Prvoj ligi.

Trener smederevskih odbojkašica Milan Paunović najavio je da će igračice Smedereva ove nedelje započeti pripreme za novu sezonu.

–           Dogovor je da sa devojkama iz Smedereva do kraja maja treniramo tri puta nedeljno. Poslali smo dopis rukovodstvu hale i očekujem da uskoro uđemo u halu. Neophodno je da što pre počnemo pripreme jer je planirano da ova sezona krene znatno ranije. Prethodnih godina je to bilo sredinom oktobra, ove godine će to biti u drugoj polovini septembra. Tokom ovih dana očekujem i neke devojke na proveri. Naravno, o eventualnim pojačanjima je još rano da se priča jer se ne zna ni kakva će biti situacija sa finansijama – smatra Milan Paunović.

 

More in Featured