SMEDEREVSKIM STRELCIMA ČETIRI ODLIČJA SA “DOMAĆEG” TERENA – Sport u Smederevu
Connect with us

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO

SMEDEREVSKIM STRELCIMA ČETIRI ODLIČJA SA “DOMAĆEG” TERENA

Na Prvenstvu Centralne Srbije, u B i C programu, koje je održano u nedelju na smederevskom Strelištu strelci „Smedereva“ osvojili su dve srebrne i jednu bronzanu medalju pojedinačno, i jedno ekipno treće mesto. Najuspešnija je bila Anđela Radojičić koja je sa 360 krugova serijskom vazdušnom puškom osvojila najpre bronzanu medalju u kategoriji juniorki, a zatim i srebrnu u seniorskoj konkurenciji. U katogoriji juniorki najpreciznija je bila Milica Stanojević iz Streljačkog kluba „Jagodina 92“ sa 377 krugova. Srebrna medalja pripala je Nataliji Pavlović iz SK „Niš 1881“ sa 364 kruga. U konkurenciji seniorki pobedila je Tijana Usanović iz SK „Aranđelovac“ sa 371 krugom, a bronzanu medalju osvojila je Jovana Janković iz Streljačke družine „Jasenica“ sa 354 kruga. Ekipno SD „Smederevo“ osvojila je treće mesto u kategoriji seniorki, a u ekipi su pored Radojičićeve bile Anđelija Velebit i Natalija Stojanović.
U kategoriji juniora zablistao je Nikola Manojlović koji je osvojio srebrnu medalju sa 353 kruga. Zlatna i bronzana medalja pripale su strelcima Gradskog streljačkog kluba „Ćuprija 1887“ Iliji Radosavljeviću sa 357 krugova i Aleksandru Nikoliću sa 349 krugova.


Strelci Streljačkog kluba „Heroj Srba“ iz Smedereva osvojili su dve medalje pojedinačno, srebrnu i bronzanu i ekipno prvo mesto. Pojedinačno sva tri prvoplasirana strelca su imali identičnih 359 krugova, pa je odlučivala poslednja serija. Zlato je pripalo Nenadu Đurđeviću iz SK „Aranđelovac“, a srebro i bronza Dejanu Adamoviću i Saši Iliću. Adamović, Ilić i Borivoje Provčin su postali ekipni prvaci Centralne Srbije sa 1073 kruga, „Aranđelovac“ je bio drugi sa 1055 krugova, a treća SD „Jasenica“ sa 992 kruga.
Regionalno prvenstvo je kvalifikaciono takmičenje za državno prvenstvo B i C programu, koje će se ove godine održati 15. i 16. maja u Guči (Dragačevo).
Sezona za strelce u razvojnom B programu nastavlja se sledećeg vikenda u Novom Sadu, gde će se održati prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u trostavu vazdušnom puškom.S

More in STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO