SMEDEREVSKIM VESLAČIMA 11 MEDALJA SA DRUGE REGATE KUPA SRBIJE – Sport u Smederevu
Connect with us

Uncategorized

SMEDEREVSKIM VESLAČIMA 11 MEDALJA SA DRUGE REGATE KUPA SRBIJE

Veslači Smedereva ostvarili su odličan rezultat na regati drugog kola Kupa Srbije koja je održana danas na Adi Ciganliji. Od 17 posada, koliko je nastupilo, čak 11 posada VK Smederevo osvojilo je medalje. Bilans je 5 pet zlatnih i po tri srebrne i bronzane.

Zlatne medalje osvojili su u juniorskom skifu Nikola Soldatović,Vuk Marković u kadetskom skifu, kadetski dubl skul Dušan Popović – Veljko Vukašinović, kadetski četverac u sastavu Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović i kadetkinje u dubl skulu Milka Zdjelar i Milica Mladenović.

Srebrne medalje pripale su Torbici i Jovanoviću u seniorskom dubl skulu, Teodori Stevanovskoj u skifu u konkurenciji pionirki i Jovani Vučić i Milici Savić u dubl skulu, takođe u konkureniciji pionirki.

Bronzane medalje osvojili su Veselin Savić u seniorskom skifu, Petar Samardžija u kadetskom skifu i Lazar Živković i Vukašin Rajić u kadetskom dvojcu bez kormilara.

Za pet dana u Lucernu počinje seniorsko prvenstvo Evrope, a boje Srbije i Veslačkog kluba Smederevo braniće Aleksandar Filipović koji će nastupiti u skifu.

More in Uncategorized