SMEDEREVSKIM VESLAČIMA JOŠ PET MEDALJA SA PALIĆA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SMEDEREVSKIM VESLAČIMA JOŠ PET MEDALJA SA PALIĆA

Mlade nade Veslačkog kluba ostvarile su odličan rezultat na Palićkom jezeru gde je održana regata Vojvodina open. Posle četiri medalje, osvojene prvog dana, u nedelju su Smederevci svoju riznicu medalja obogatili sa još pet odličja.

Kadetkinje u dublu Teodora Stevanovska i Milka Zdjelar bile su neprikosnovene u svojoj konkurencijiJovana Vučić je u skifu za kadetkinje bila druga, a njena klupska drugarica u stoj disciplini Milica Mladenović stigla je treća na cilj.

Kadetski dvojac Dimitrije Vuković i Dimitrije Otašević bio je prvi, a kombinovani juniorski četveraca VK Smederevo i VK Jezava u sastavu Marko Milićević, Ilija Stanojević, Bogdan Sinadinović i Ivan Ivanović zauzeo je odlično drugo mesto.

U subotu, prvog dana takmičenja, najsjajnija odličja pripala su Jovani Vučić u pionirskom skifu i pionirskom četvercu sa kormilarom u sastavu Jovan Marinković, Lazar Živanović, Bogdan Cvetković, Mihajlo Milovanović i kormilar Iva Danić.

Juniorski dvojac u sastavu Dimitrije Vuković – Dimitrije Otašević zauzeo je drugo mesto, a juniorke VK jezava Jelena Vukelić i Nevena Stevanović zauzele su treće mesto u dubl skulu.

Trener mlađih kategorija u VK Smederevo Uroš Dimitrijević bio je zadovoljan učinkom svojih učenika. Ipak, u ovom trenutku, sve snage usmerene su ka državnom prvenstvu koje je na programu 17. i 18. oktobra.

– Imali smo osam posada na regati i moram da kažem da sam zadovoljan rezultatima. Većina je opravdala očekivanja. Za nas je najvažnije takmičenje državno prvenstvo sredinom oktobra. Pre toga očekuju nas još dve trke i trudićemo se da kroz ta nadmetanja dođemo do forme koja će nam omogućiti najbolje rezultate na prvenstvu Srbije.

 

More in Featured