SOLDATOVIĆ I JEVTIĆ U ESENU, OSTALI NA BIR 2019 – Sport u Smederevu
Connect with us

VESLAČKI KLUB SMEDEREVO

SOLDATOVIĆ I JEVTIĆ U ESENU, OSTALI NA BIR 2019

Predstojećeg vikenda na Adi Ciganliji će se održati tradicionalna Beogradska internacionalna regata. Veslački klub Smederevo će tokom dvodnevng nadmetanja nastupiti sa 20 posada, 12 prvog  i 8 drugog dana.

Veslačice Smedereva nastupiće sa 5 posada. Prvog dana, u subotu će na regatnu stazi izaći četverac skul u konkurenciji kadetkinja u sastavu Milica Mladenović, Milica Pejović, Teodora Stevanovska i Milka Zdjelar. Drugog dana, Milica Pejović će veslati u kadetskom skifu, a Teodora Stevanovska u pionirskom skifu.

U dubl skulu će nastupiti pionirke Jovana Vučić i Milica Savić, a u konkurenciji kadeta za što bolji plasman će se boriti Milka Zdjelar i Milica Mladenović.

Veslački klub Smederevo će prvog dana, u konkurenciji veslača imati najviše posada i skifovima. U konkurenciji kadeta veslaće Vuk Marković, Petar Samardžija i Vukašin Rajić. Miroslav Jovanović i Todor Marković veslaće u juniorskom skifu, a Marko Torbica i Mihajlo Stojanović će se oprobati u seniorskoj konkurenciji.

U pionirskom dublu će nastupiti Vukađin Vujanović i Rajan Karnahan, a u kadetskom dvojcu bez kormilara će veslati Lazar Živković i Marko Atanasijević. VK Smederevo će imati i dva čamca u kadetskom dublu. Jednu posadu ćiniće Dušan Popović i Veljko Vukašinović, a drugu Marko Atanasijević i Lazar Živković.

U nedelju na regatnu stazu izlaze seniorski i juniorski dubl u sastavu Marko Torbica – Miroslav Jovanović i Konstantin Šujić – Todor Marković.

Petar Samardžija Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović veslaće u kadetskom četverac skulu, a u pionirskom će nastupiti Veljko Vujanović, Lazar Tasković, Rajan Karnahan i Dimitrije Vuković.

Posle prve regate odžane prošlog vikenda, takođe na Adi Ciganliji, izabrani su najbolji juniori koji će našu zemlju predstavljati na prvenstvu Evrope koje će se 18. i 19. maja održati u Esenu u Nemačkoj. Boje Veslačkog kluba Smederevo braniće Nikola Soldatović i Andrija Jevtić u četvercu sa kormilarom u kome će pored njih dvojce veslati Veljko Matić iz Partizana i Nikola Kolarević iz Grafičara.

More in VESLAČKI KLUB SMEDEREVO