Connect with us

VESLAČKI KLUB SMEDEREVO

SOLDATOVIĆU VIZA ZA TOKIO

Veslač Smedereva Nikola Soldatović učestvovaće na juniorskom prvenstvu sveta koje se održava u Tokiju od 7. do 11. avgusta. Smederevski veslač obezbedio je vizu za nastup na ovom velikom takmičenju posle velike internacionalne Bledske regate održane minulog vikenda na Bledskom jezeru.

Soldatović je u kombinovanoj posadi četverca bez kormilara Nikolom Kolarevićem (Grafičar), Slavkom Savićem (Crvena zvezda) i Dušanom Stevanovićem (Danubius) trijumfovao u obe trke.

Prvog dana srpski četverac trijumfovao je u vremenu 6:28.35, četiri sekunde više od posade partizana koji je za manje od četiri deseta dela sekunde zauzeo mesto groj dva ispred Hrvata. Četvrto mesto pripalo je četvercu Linca, peto drugoj posadi Hrvatske, a poslednje šesto ekipi iz Đera iz Mađarske.

Srpski četverac bio je još ubedljviji drugog dana. Slavili su u vremenu 6:24.74, skoro šest sekundi više od drugoplasiranih Hrvat i čak deset više od četverca Partizana. Četvrti je bio Viking iz Linca, pet četverac Đera, a šesti Lucern.

Do kraja meseca veslače Smedereva očekuju dva velika takmičenja. Idućeg vikenda, Aleksandar Filipović će nastupiti u skifu na drugom Svetskom kupu u Poznanju u Poljskoj, a nedelju dana kasnije Palić će biti domaćin državnog prvenstva u konkurenciji seniora, juniora i kadeta.

Prvog dana naša posada slavila je u vremenu 6:24.74 ispred Hrvata koji su zaostali nešto manje od šest sekundi i prve posade Partizana od kojih su bili brži punih deset sekundi. Preostale tri pozicije zauzeli su četverci iz Linca, Mađarske i Lucerna.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VESLAČKI KLUB SMEDEREVO