SOLIDAN NASTUP U MOSKVI – Sport u Smederevu
Connect with us

KJOKUŠINKAI KLUB SD KOMBAT

SOLIDAN NASTUP U MOSKVI

Kjokušin reprezentacija Srbije ostvarila je zapažen rezultat na Otvorenom juniorskom prvenstvu Rusije održanom u Moskvi. Ovogodišnji turnir okupio je oko 2200 boraca od 8 do 17 godina iz Poljske, Srbije i Rusije. Od šestoro predstavnika naše zemlje, četvoro re bilo iz Smedereva. Selektor reprezentacije Srbije i trener u Kjokušin klubu SD Kombat Milan Perić zadovoljan je onim što su njegovi borci prikazali u vrlo jakoj konkurenciji.

Bila nam je čast i zadovoljstvo što smo učestvovali na tako prestižnom turniru i ostvarili dobar rezultat. U kategoriji 12-13 godina i 14-15 godina gde su nastupali naši takmičari bio je prijavljen veliki broj takmičara od 50-60 boraca po kategoriji. Pavle Bukelić u kategoriji 12-13 godina -60 kilograma ušao je u top 8 najboljih boraca sa dve pobede i izgubio je treći meč za ulazak u polu-finale. Damnjan Stojković u kategoriji -55 kilograma u prvom kolu je bio slobodan, dva meča je pobedio i zbog povrede kolena treći meč je izgubio za ulazak u polufinale. Luka Andrejić i Filip Bukelić pored dobro prikazane borbe i dobrih protivnika nisu uspeli da se plasiraju dalje. Kao trener kluba SD KOMBAT i selektor reprezentacije Srbije mogu da kažem da sam zadovoljan ostvarenim rezultatima jer je i prvo kolo proći na tako prestižnom turniru veliki uspeh. Treba se uzeti u obzir da borci godinu dana nisu izlazili na međunarodnu scenu zbog pandemije virusa COVID-19. Nadam se još boljim rezultatima u ovoj godini – očekuje Perić.

Nastup naše reprezentacije nije prošao nezapaženo u glavnom gradu Moskve. Tokom trajanja turnira stigao je poziv za nastup na turniru koji će se polovinom marta održati u Minsku u Belorusiji.

More in KJOKUŠINKAI KLUB SD KOMBAT