SRBIJA BOLJA I OD NEMAČKE U HELSINKIJU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SRBIJA BOLJA I OD NEMAČKE U HELSINKIJU

Košarkaška reprezentacija Srbije u kategoriji 50+ zabeležila je i drugu pobedu na 15. po redu FIMBA World Maxibasketball championship koji je juče počeo u Helsinkiju. Posle startnog trijumfa nad Urugvajem, veterani Srbije savladali su i Nemačku D rezultatom 66:48. Nemci su imali pet poena prednosti posle prvih deset minuta – 15:10. Do odlaska na veliki odmor naši košarkaši u se približili Nemcima na samo dva poena – 24:22. Već u trećoj četvrtini bilo je jasno ko je kvalitetniji i bolji rival na ovoj utakmici. Srbija je ovaj deo igre rešila u svoju korist rezultatom 29:12. Stečeno u ovom perodu igre košarkaški Srbije nisu branili već su i poslednju deonicu rešili u svoju korist rezultatom 15:12 za konačnih 18 poena razlike – 66:48.

Pobedom nad selekcijom Nemačke, Srbije je pre poslednjeg kola u grupi i utakmice sa autsajderom ekipom Gvadelupe, obezbedila prvo mesto u grupi i lakše rivale u nastavku takmičenja.

Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Prljević sa 18, Stevanov sa 12, 8 poena je ubacio Benčić, a naš Vladimir Lukić dodao je 7 poena. Utakmica sa Gvadalupom igra se u ponedeljak od 13 časova u  Leppävaara Sport Hall.

More in Featured