SREBRO I DVE BRONZE NA PRVENSTVU SRBIJE U NIŠU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SREBRO I DVE BRONZE NA PRVENSTVU SRBIJE U NIŠU

Strelci „Smedereva“ ostvarili su veliki uspeh na  juniorskom Prvenstvu Srbije, koje je održano za vikend, na vazdušnom strelištu u Sportskom centru „Čair“ u Nišu. Juniori u disciplini vazdušna puška osvojili su treće mesto ekipno sa 1.819,1 krug. U ekipi su bili Veljko Ilić, Nemanja Adamović i Lazar Belić. Prvaci Srbije su iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 1.839,6 krugova, a vicešampioni iz SK „Novi Beograd Ušće“ sa 1.838,7 krugova.

Pojedinačno od smederevskih juniora Ilić se plasirao u finale, u kome se za medalje bori 8 najboljih iz kvalifikacija. U kvalifikacijama je bio treći sa 618,5 krugova, a finale je završio kao sedmi. Blizu finala bio je Adamović. Sa 607,5 krugova bio je dvanaesti. U finale se ulazilo sa 609,9 krugova. Beljić je bio 21. sa 593,1 krug. Nastupila su 32 juniora i 5 ekipa.
Juniorke „Smedereva“ u istoj disciplini zauzele su sedmo mesto sa 1.821,1 krug. Ekipu sa činile Natalija Tasić, Anđela Radojičić i Natalija Jovanović. Tasićeva kao i prošle nedelje nije imala sreće, pa joj je plasman u finale opet izmakao. Ali, ovoga puta i Radojičićevoj. Tasić je bila deveta sa 618 krugova, a Radojičić deseta sa 617,8 krugova. U finale se ulazilo sa 619,5 krugova. Jovanovićeva je bila 45. sa 585,3 kruga. Pojedinačno su učestvovale 53 juniorke i 11 ekipa.


Istog dana nastupali su i Dušan Bojić i Katarina Milovanović u miks timu vazdušnim pištoljem i osvojili su bronzanu medalju. Naš par je prvi deo kvalifikacija od 30 dijabola završio na četvrtom mestu sa 518 krugova i plasirao se u drugi deo kvalifikacija u kome nastupa osam najboljih timova iz prethodnih kvalifikacija, U drugom delu se gađa 20 dijabola. Timovi koji osvoje prvo i drugo mesto plasiraju se u meč za zlato, a timovi koji zauzmu treće i četvrto mesto u meč za bronzu. Tim „Smedereva“ je i nakon drugog dela osvojio četvrto mesto sa 353 kruga i dobio priliku da se bori za bronzanu medalju protiv tima „Sava-Mesarci“, koji je bio treći. U mečevima za medalje gađa se po jedan hitac, sabiraju rezultati oba člana tima, bolji dobija 2 poena, a ako je rezultat izjednačen svaki tim dobije po poen. Pobednik je onaj tim koji prvi sakupi najmanje 16 poena. Tim „Smedereva“ je u vrlo neizvesnom meču pobedio tim „Sava-Mesarci“ sa 16:14. U meču za zlato tim „Novi Sad 1790“ je sa istim rezultatom pobedio tim „Bor 030“. Takmičilo se 6 timova.
Drugi takmičarski dan bio je rezervisan za pojedinačna i ekipna nadmetanja u disciplini vazdušnim pištoljem i miksu puškom. Juniori „Smedereva“ su došli do ekipne vicešampionske titule sa 1.551 krugom. U ekipi su bili Dušan Bojić, Petar Kostić i Luka Milivojević. Ekipnu titulu osvojio je SK „Aleksa Dejović“ iz Užica sa 1.581 krugom, a treće mesto Klub streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda sa 1.548 krugova. Bojić se sa 534 kruga kao osmi plasirao u finale koje je završio na petom mestu. Kostić je zabeležio svoj lični rekord od 530 krugova i takmičenje završio na odličnom desetom mestu. Milivojević je sa 487 krugova je bio 26. Pojedinačno se takmičilo 28 juniora, a ekipno 6 klubova.
U takmičenju miks timova vazdušnom puškom Veljko Ilić i Natalija Tasić su takmičenje završili u drugom delu kvalifikacija na šestom mestu.
Na smederevskom strelištu u petak će se održati treće kolo 12. Smederevske lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom.
Sledeće takmičenje za strelce „Smedereva“ iz kalendara Streljačkog saveza Srbije je u nedelju, 23. februara, ponovo u Nišu, gde će održati drugo kolo Kupa Streljačkog Saveza Srbije u B programu vazdušnim oružjem za pionire/pionirke, kadete/kadetkinje, mlađe juniore/juniorke.

More in Featured