SREBRO I DVE BRONZE ZA “KOŠAVU” – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SREBRO I DVE BRONZE ZA “KOŠAVU”

Tekvondisti Košave osvojili su tri medalje na državnom prvenstvu za kadete, juniore i seniore, održanom na Tašmajdanu, bez publike i sve propisane mere zaštite. Na svom prvom takmičenju, posle vanrednog stanja, srebrnu medalju za TK Košava osvojila je juniorka Emilija Pavlović u tehničkim disciplinama. Do bronzanih odličja stigli su  seniorka Sofija Živković u kategoriji do 62 kilograma i kadetkinja Danka Milenković. Nevena Bogdanović je, posle dve dobijene borbe, u meču za medalju poražena u najjačoj kategoriji do 47 kilograma.

Uzevši u obzir vanredno stanje, i nedostatak treninga, ne možemo biti nezadovoljni rezultatom, kaže trener Vlatko Kastratović. Ovo nam je bilo test takmičenje da vidimo u kojoj formi su nam takmičari, kako bismo se još bolje pripremili za Kup Srbije koji je u novembru mesecu – kaže trener Vlatko Kastratović.

Ovogodišnje prvenstvo Srbije okupilo je 471-og takmičara (369 u borbama i 102 u formama). Oni su se nadmetali na šest borilišta na otvorenom.

-Imali smo sreće da Prvenstvo države organizujemo na jednom ovako lepom stadionu i to je prvo iskustvo i za nas. Sport ne sme da stane -rekao je Dragan Jović, sportski direktor  i prvi trener TAS.  -Mi smo čekali i dugo smo se spremali, organizaciono ali i što se tiče samih treninga jer nije bilo dobro da se odmah krene posle velike pauze. Zato smo mali smo priliku da uživamo u vrhunskim borbama u svim uzrastima. Nas raduje da se veliki broj dece vratio jer je sport  doživeo veliki udarac. Važno je da među decom i trenerima vlada veliki entuzijazam kako bi se vratili redovnim aktivnostima – rekao je za sajt Tekvondo asocijacije Srbije Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener TAS.

More in Featured