STEFAN MIRKOVIĆ TREĆI U SRBIJI – Sport u Smederevu
Connect with us

BORILAČKI SPORTOVI

STEFAN MIRKOVIĆ TREĆI U SRBIJI

Posle prvenstva Centralne Srbije, trener džudista Carine Aleksandar Mišić najavio je da Stefan Mirković na prvenstvu Srbije može do medalje. Boju odličja odlučivaće žreb, rekao je tada Aleksandar Mišić. Da li je tako bilo ili ne, tek Stefan Mirković se iz Beograda vratio sa seniorskom bronzanom medaljom. Posle nekoliko sušnih godina kada su u pitanju seniorska odličja, uspeh Stefana Mirkovića najavljuje još bolje dane Džudo kluba Carina.

– Odlično organizovano prvenstvo. Stefan je odlično radio ali je nesrećno u polufinalu poražen u poslednjim trenucima meča. Interesantno je bilo i u borbi za treće mesto. Najpre je njegov protivnik osvojio poen vazarijem u prvom delu meča. U nastavku je Mirković to uradio dva puta  i zasluženo došao do bronze – kaže sa SD sport Aleksandar Mišić.

U borbi za bronzanu medalju Mirković je pobedio Nikolu Todorovića iz Instituta za džudo Beograd, a u polufinalu je od njega bio bolji Ilija Ciganović iz Džudo kluba Rekord iz Rakovice. Prvak Srbije u kategoriji -73 kilograma je Filip Jovanović iz Žandarmerije Beograd.

-Znao sam da me čeka težak zadatak ,ali sam takođe i verovao u sebe. Imao sam četiri naporna meča. Započeo sam sa dve pobede i sa atraktivnim bacanjima, tako da sam ušao sa velikim samopouzdanjem u polufinale. Nije sve išlo po planu u polufinalu,izgubio sam u poslednjim sekundama meča i otišao u borbu za bronzanu medalju. Dosta težak meč je bio i za bronzanu medalju,ali sam na kraju izašao kao pobednik i doneo medalju svom klubu. Mogu da kažem da sam na kraju dana ipak zadovoljan ovim rezultatom – kaže Stefan Mirković osvajač bronzane medalje na seniorskom prvenstvu Srbije održanom u Beogradu.

More in BORILAČKI SPORTOVI