Connect with us

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO DOMAĆIN I ORGANIZATORI NAJVEĆIH DOMAĆIH TAKMIČENJA

Streljačka družina „Smederevo“ na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali naredna tri meseca biće domaćin najboljim strelcima Srbije na pet, od kojih su tri najznačajnija takmičenja u A programu, a biće ukupno osam takmičarskih dana. Najpre će se 27. januara održati prvenstvo Centralne Srbije, a zatim sledi i dvodnevni turnir Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije, oba u A programu.
Juniorske kategorije nastupiće 9. februara, a seniorske dan kasnije. Odmah zatim, sledećeg vikenda na programu je juniorsko državno prvenstvo. Prvog dana najbolji juniori i juniorke iz naše zemlje takmičiće se u disciplini mešovitih parova, dok će se dan kasnije održati individualna i ekipna takmičenja. To je prvi put od ove godine da se razdvajaju takmičenja juniora i seniora u A programu, ali će se i prvenstvo Srbije za seniore i seniorke takođe, održati po istom principu 2. i 3. marta. Vikend iza toga na strelištu u Sportskoj hali Smederevo na programu je regionalno takmičenje u B programu.

Pored takmičarskih aktivnosti Streljačka družina „Smederevo“ intenzivno radi i na edukaciji svog trenerskog i sudijskog stručnog kadra kako bi na najbolji način odgovorila na takmičarske i organizacione izazove koji joj predstoje. Pred kraj godine Ana Alentijev je uspešno položila kurs za D međunarodnu trenersku licencu koju dodeljuje Akademija Svetske streljačke federacije (ISSF). Streljačkim sudijama kojih je ukupno 30 okupljenih pod okriljem smederevske družine predstoji i seminar na temu „Primena pravila streljačkog sporta, koje će se održati takođe u prostorijama smederevskog strelišta u subotu 26. januara. Predavač je Miodrag Frič, internacionalni sudija iz Novog Sada.Pored smederevskih streljačkih sudija, trenera i strelaca koji nastupaju u međunarodnom programu, poziv je upućen i ostalim streljačkim klubovima iz našeg grada: „Heroj Srbi“ i Streljačkom klubu osoba sa invaliditetom „R-50“, kao i Streljačkom klubu „Aranđelovac“ sa kojim smederevska družina godinama uspešno sarađuje. Sudijska komisija pri Streljačkoj družini „Smederevo“ planira da u narednom periodu u sklopu svojih redovnih programskih aktivnosti organizuje seminare, a ovo će, na neki način, biti uvodno predavanje i upoznavanje sa novim pravilima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO