Connect with us

Featured

SUDIJSKA LAKRDIJA U SMEDEREVU

Smederevski odbojkaši pretrpeli su još jedan prvenstveni poraz na domaćem terenu. Ovog puta sva tri boda iz Smedereva odneo je Borac iz Paraćina rezultatom 3:1 (19:25, 31:29, 26:24 i 25:18). Domaći su odlično odigrali prvi set i bukvalno počistili goste sa parketa u Dvorani Smederevo. U drugom setu uspeli su da prokockaju lepu prednost u završnici ovog dela igre, a kada se ušlo u rezultatsku klackalicu srećniji i spretniji bili su gosti.

U trećem setu prisustvovali smo pravoj sudijskoj lakrdiji, čini se neviđenoj na našim odbojkaškim terenima. Paraćinci su od prvog trenutka vršili veliki pritisak na sudije i negodovali na svaku njihovu odluku. Zbog toga su u drugom setu kažnjeni crvenim kartonom, a isti igrač je u trećem setu kod rezultata 23:21 za Smederevo burno protestvovao kod sudije zbog čega je kađnjen žutim i crvenim kartonom đto je značilo njegovo iskljuučenje i poena za Smederevo. Tada je trener gostujuće ekipe Marko Jovanović povukao ekipu sa terena i posle burnih protesta i pretnji da neće nastaviti meč, sudije su u dogovoru sa delegatom poništile svoju odluku i poen dosudili gostima. Uzalud su posle toga protestvovali domaći odbojkaši. Uprkos tome stigli su do 24:22 i onda dozvolili odbojkašima Borca četiri uzastopna poena za vođstvo od 2:1 u setovima. U četvrtom setu smederevski odbojkaši, vidno iznervirani onim što se dešavalo na terenu, nisu bili u stanju da pruže ozbiljniji otpor gostima.

– Još jedan pretrpljeni poraz od novajlije u našoj ligi. Borac je dobio dva kandidata za superligu, Topolu i Novi Sad. Iskreno. kako je počeo prvi set mislio sam da neće biti problema i da ćemo utakmicu završiti u našu korist maksimalnim rezultatom. Utakmica je dobila totalno drugačiji tok počev od njihove predstave sa sudijama, rasprave, odluka, a onda do našeg problema u završnicama. U drugom i trećem setu  smo imali set loptu, ali to nismo iskoristili i očigledno da ekipi fali vođa koji će u toj završnici da preuzme odgovornost na sebe. Do kraja februara igraćemo bez prvog primača Danila Nikolića zbog kovida. Sada nas ceka jos teži posao da do kraja sezone  obezbedimo opstanak. Rezultati ostalih utakmica nam idu u korist, ali očigledno ne mozemo da iskoristimo to. Naredna utakmica protiv Stare Pazove ekipe koju možemo da pobedimo i bar malo odahnemo u cilju koji nije bio u planu, a to je opstanak.  Optimista sam i verujem da ćemo uspeti u tome – nada se Petar Petrović trener smederevskih odbojkaša.

Posle 16 odigranih kola OK Smederevo Carina je deveti na tabeli sa 4 pobede, jednom više od Železničara i Valjeva i tri od poslednjeplasirane Dubočice iz Leskovca.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured