SUPER B LIGA IZMAKLA ZA 10 MINUTA – Sport u Smederevu
Connect with us

RUKOMET

SUPER B LIGA IZMAKLA ZA 10 MINUTA

Bez Anđele Matejić i sestara Zlatković, koje su prestale da igraju rukomet, kao i bez Ivane Paločević koja je do 20. minuta utakmice dobila treće isključenje, rukometašice Mladog radnika nisu mogle bolje u baražu za popunu Super B lige Srbije.
Radinčanke su, uprkos čudnom sudijskom kriterijumu imale kontrolu nad utakmicom sve do poslednjih 10-15 minuta. Imala je ekipa Jovice Petkovića prednost od 17:13 i kada je izgledalo da se smeši nova sezona u višem stepenu takmičenja, rukometašice Radničkog iz Kragujevca zaigrale su  agresivnije i sa znatno “dužom” klupom počele su da tope prednost Radinčanki. Kako se bližio kraj utakmice do izražaja je sve više dolazila duža klupa Kragujevčanki koje su na kraju slavile pobedu rezultatom 26:23.

– Službena lica na ovoj utakmici su bili posebna priča. Nisu nam dozvolili da se previše odvojimo, i čudnim kriterijumom po našu ekipu često dosuđivali isključenja i penale. To smo osetili već u 21. minutu kada je po treći put isključena, jedna od bitnih igrača u napadu Ivana Paločević. Kod tog starta ona čak i nije bila u grupi igrača koji je napravio prekršaj, ali sudije kao da su jedva čekale. Ekipa je u dva navrata u prvom poluvremenu imala istovremeno dva igrača manje na terenu. Sam odnos isključenja i penala za i protiv nas govori o dvostrukim kreterijumima sudija. Odnos isključenja je 14-6 minuta protiv nas, a penala 2-5 u korist Radničkog. Ostaje nam da nastavimo sa pripremama I da kroz šampionat Prve lige Centar dođemo do Super B lige Srbije – kaže za SD sport Živomir Nikolić sportski direktor RK Mladi Radnik.
Na utakmici odigranoj u Velikoj Plani najefikasnija u ekipi Mladog radnika bila je Kojić sa 7 pogodaka, Ristićeva je dodala 5, a gol manje postigla je Milica Ninić.

More in RUKOMET