SUSRET ŠAMPIONA U SMEDEREVU – Sport u Smederevu
Connect with us

STRELJAŠTVO

SUSRET ŠAMPIONA U SMEDEREVU

Zajedničkim treningom i kontrolnim takmičenjem u Smederevu je počela serija jednodnevnih okupljanja kandidata za reprezentaciju Srbije vazdušnom puškom pod nazivom „Susret šampiona“, koja će trajati do kraja godine.

Postignuto je nekoliko vrlo vrednih rezultata.

U prvom delu održano je pojedinačno takmičenje. Najbolji rezultat u muškoj konkurenciji ostvario je Lazar Kovačević (Jagodina 92), koji je „ubio“ 632,1 krug, tačno koliko iznosi zvaničan državni rekord Milutina Stefanovića. Drugi je bio Milenko Sebić (Novi Sad) sa 630,3, slede Stevan Jovanović sa 624,3 i Milutin Stefanović 623,3 (obojica „Čika Mata“).

Kod dama, najpreciznija je bila Andrea Arsović (Partizan), koja je pogodila 628,1 krug, ispred Sanje Vukašinović (Novi Sad) 626,2, Teodore Vukojević („Čika Mata“) 625,9 i Ivane Marić (Policajac) 624,5.

Gost srpskih reprezentativaca u Smederevu bio je Mađar Ištvan Peni, jedan od najboljih svetskih strelaca u ovom trenutku. Peni je „ubio“ 634,8 krugova, 1,3 bolje od zvaničnog svetskog rekorda zemljaka Petera Šidija. Pre desetak dana, Peni je van konkurencije učestvovao na prvom kolu Kupa Srbije, održanom u Smederevu i tada je takođe bio precizniji od zvaničnog svetskog rekorda.

U drugom delu prvog „Susreta šampiona“ priređeno je i ekipno takmičenje. Najpreciznija je bila ženska ekipa Srbije (Vukojević, Arsović, Vukašinović) sa 1.880,0 krugova. Muški tim (Stefanović, Kovačević, Sebić) je „ubio“ 1.877,6 krugova. Oba trija su bila preciznija od zvaničnih rekorda Srbije.

Treću poziciju zauzeo je tim u kome je, uz Ivanu Marić i Stevana Jovanovića, gađao i Ištvan Peni. Srpsko-mađarska kombinacija je „skupila 1.870,1 krug.

Na kraju je održano i finalno gađanje, u kome je najuspešniji bio Lazar Kovačević.

Uz kandidate za reprezentaciju Srbije i Ištvana Penija, zajedničkom treningu učestvovali su i mladi strelci Smedereva Anđela Radojičić i Veljko Ilić.

Sledeći „Susret šampiona“ biće održan u Kragujevcu (između 10. i 12. novembra).

More in STRELJAŠTVO