TAKOVO PONOVO BOLJE U PET SETOVA – Sport u Smederevu
Connect with us

ODBOJKA

TAKOVO PONOVO BOLJE U PET SETOVA

Odbojkašice Takova još jednom su bile kobne po ekipu Smedereva. Kao i jesenas, kada su slavile u Dvorani Smederevo sa 3:2, istim rezultatom su bile bolje i u utakmici 12. kola. Jedina razlika je u činjenici da su u Smederevu odbojkašice iz Gornjeg Milanovca okrenule posle vođstva Smederevki od 2:0 do 2:3. Ovog puta domaće su povele sa 2:0, a onda su se prenule smederevske odbojkašice. Uspele su devojke Siniše Živaka  da izbore peti set ali su u tom periodu igre spremnije i spretnije bile domaće odbojkašice. Na kraju Takovo – Smederevo 3:2, po setovima 25:23, 25:16, 21:25, 22:25 i 15:9.

– Problemi sa povredama poprilično su uticali na ishod ove utakmice. Povredila se srednji bliker Jovana Radanović i pitanje je da li će biti spremna za naredno kolo. Zato i ne čudi što smo relativno lako izgubili prva dva seta, iako smo mogli mi do vođstva od 1:0. Od trećeg seta uveo sam u igru Tijanu Đurišić i mogu da kažem da je odlično odigrala. Ona je 2004. godište i odlično se snašla u prvoj seniorskoj utakmici. Odlično je servirala, imala je četiri ili pet as servisa. Uzeli smo bod, sad nam sledi teško gostovanje Srbijanki u Valjevu, pa nam u poslednjem kolu ovog dela sezone dolazi Beograd, sve teške utakmice. Da smo bili kompletni možda bi sve bilo drugačije. Bilo je problema sa suđenjem Dobili smo žuti i crveni karton u taj breku. Trenutno smo četvrti, preostaje nam da se spremimo što bolje za ove dve utakmice pa da vidimo šta dalje – kaže Siniša Živak trener smederevskih odbojkašica.

Posle 12 odigranih kola na tabeli vode Srem i Beograd sa po 9 pobeda. Roda je treća sa 8 trijumfa, a po sedam pobeda imaju Smederevo, Omladinac, Srbijanka i Takovo.

More in ODBOJKA