TEHNIČAR NEPRIKOSNOVEN U BEČU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

TEHNIČAR NEPRIKOSNOVEN U BEČU

Odbojkaški klub Tehničar je učestovovao na međunarodnom turniru na poziv kluba Ex-Yu Wien-a, koji je u junu gostovao u našem gradu.Tom prilikom potpisan je memorandum o tehničkoj saradnji.  Pre početka turnira OK Tehničar je potpisao memorandum o saradnji sa ekipama OK Vožd iz Prijedora i Olimpik Zagreb. Oba kluba izrazila su želju da ugoste OK Tehničar naredne godine. Nakon toga održan je zajednički trening svih klubova koji je učesnicima pomogao u daljem sportskom usavršavanju, a naravno i sticanju novih prijateljstava. Na turniru u Beču, u organizaciji kluba koji okuplja igračice sa prostora bivše države koji borave u Beču, Ex-Yu Volley, učestvovalo je osam ekipa iz Slovenije, Republike Srpske, Hrvatske, Austrije, Mongolije i Srbije.

– Naša ekipa je ostvarila sve pobede u grupi protiv ekipa iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. U finalu smo, posle vrlo uzbudljivog meča, pobedili OK Vožd iz Prijedora rezultatom 2:1. OK Tehničar je u Beču proveo četiri dana.  Pored učestvovanja na turnira, devojke ovog kluba su sa rukovodstvom imale vremena da prošetaju gradom i posete neke od mnogobrojnih znamenitosti Beča. Koristim priliku da se zahvalim  restoranu Semendria iz Beča koji nam je omogućio  da učestujemo na ovako prestižnom turniru – rekao je  Nikola Mavrić jedan od trenera u OK Tehničar.

U sklopu turnira je održana i jedna svečanost, izbor za Mis odbojkašicu Beča 2019. Ta nagradu pripala je Teodori Perić iz šampionske ekipe, a  prva pratilja bila je njena saigračica Tamara Mišić.

Po povratku u Smederevo, odbojkašice Tehničara vraćaju se prvenstvrenim obavezama. Posle tri kola u Regionalnoj ligi Braničevsko-Podunavskog okruga devojke Tehničara vode na tabeli sa maksimalnim učinkom, a 30. novembra se u gradskom derbiju sastaju sa ekipom ŽOK Smederevo Carina.

More in Featured