Connect with us

Featured

U SMEDEREVCU I METALCU BESPLATNI TRENINZI

Godinama unazad sportski klubovi u našem gradu bore se za svakog dečaka i devojčicu ne bi li ih  privoleli da baš oni budu članovi  njihovog kluba. Nude se raznorazne pogodnosti, popusti i slično. Naravno, članarina se, uglavnom, podrazumevala. Upravo je ta članarina nekada znala da bude veliki kamen spoticanja. To se pre svega odnosi na sportove sa loptom gde članarina ide od 1500 pa do 2 ili više hiljada dinara. Značajna stavka za roditelje i one porodice koje, hvala bogu, imaju dvoje ili više dece.

Zato je nemalu pažnju privukao poziv dva sportska košarkaška udruženja – Smederevac i Metalac. Ova dva kluba, osnovana početkom ove godine, počeli su sa radom s prvim školskim danima. Blizu 40 dečaka i poneka devojčica pojavili su se na treninzima. Svima njima obezbeđeni su besplatni treninzi, za sada u Sportskoj hali, a uskoro se očekuje rad sekcija u OŠ dr Jovan Cvijić, OŠ Branko Radičević i OŠ Branislav Nušić. Uslov za to biće broj dečaka i devojčica tih škola koji bi da se bave ovim sportom. Sa decom rade treneri sa crvenom licencom i sa dugogodišnjim stažom u radu sa mlađim kategorijama. Sve ovo omogućeno je, kaže za SDsport Dragan Kaplarević, jedan od inicijatora osnivanja ovih klubova, zahvaljujući odličnoj saradnji sa lokalnom samopravom, članom Gradskog veća za sport i Savezom sportova Smederevo.

Zahvaljujem se svima koji su nam omogućili da naša ideja zaživi. Grad nam je izašao u susret i na tome smo im vrlo zahvalni. Moram da se zahvalim i direktoru Sportske hale Ivanu Vučiću koji je odlično razumeo naš projekat. Ideja je da se što više klinaca opredeli za košarku.Mnogo je sportova u našem gradu, što je dobro, ali mi želimo još više dece u košarci. Uvereni smo da će iz masovnosti, uz kvalitetan rad u najboljim halama, proisteći kvalitet koji će u godinama kole slede podići našu košarku na jedan viši nivo. Naravno, raspoloženi smo za saradnju sa svim košarkaškim klubovima u Smederevu – najavljuje Kaplarević.

U svojoj prvoj takmičarskoj sezoni Smederevac i Metalac u minibasketu i najmlađim kategorijama sa klubovima iz regiona u sistemu takmićenja KSS. Svi zainteresovani koji će žele da budu deo ove priče ili da decu priključe ovim klubovima mogu da se jave na telefon 0628374442.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured