Connect with us

BORILAČKI SPORTOVI

U SMEDEREVU ODRŽAN KUP UŽE SRBIJE U KARATEU

Za manje od šest meseci Smederevo je dva puta bilo domaćin značajnog karate takmičenja. Krajem prošle godine u napem gradu je održano Školsko prvenstvo Srbije u karateu, a posle dobrog iskustva, čelni ljudi Karate saveza Srbije odlučili su da Smederevu povere organizaciju Kupa Centralne Srbije. Ovogodišnje nadmetanje, održano u nedelju u Smederevu okupilo je oko 300 takmičara iz 50-ak klubova. Takmičenju je, kao i pre nekoliko meseci, prisustvovao prvi čovek Karate saveza Srbije Slavoljub Piper.

Koristim priliku da se zahvalim predsedniku Saveza sportova Smederevo Milošu Milosavljeviću koji je dao ogroman doprinos da ova dva takmičenja budu izuzetno dobro organizovana. Smederevo je grad koji ima dugu tradiciju u karate sportu i imajući u vidu odlične uslove koje imate u ovoj hali nema razloga da u skorijoj budućnosti ovde ne organizujemo i neko značajnije takmičenje. Danas na ovom kvalifikacionom takmičenju za Kup Srbije, koji će se održati u Beočinu, učestvuje oko 300 takmičara u konkurenciji seniora, mlađih seniora, juniora i kadeta. Ima odličnih karatista danas u Smederevu. Pored ostalih, tu su aktuelni vicešampion Evrope Stefan Joksić i Bogdan Trikoš takođe vicešampion u teškoj kategoriji.

Po šest najboljih iz svake kategoriji izborilo je plasman na Kup Srbije koji će se za dve nedelje održati u Beočinu. Predstavnici smederevskih karate klubova bili su zapaženi na ovom takmičenju.

 

Kadeti Karate kluba Jedinstvo SD napravili su odličan rezultat osvajanjem prvog mesta u borbama u ekipnoj konkurenciji. U sastavu ekipe bili su Jovan Marković, Veljko Barnić i Nikola Obradović. U pojedinačnoj konkurenciji Jovan Marković (-63 kg) je osvojio srebrnu medalju, a Veljko Barnić (-70 kg) i Nikola Miloradović (-52 kg) zauzeli su treće mesto.

 

Karate klub SD Kombat imao je sedmoro predstavnika na ovom takmičenju. Do odličja su stigli junior  Nikola Arsić koji jeu kategoriji do 68 kg osvojio srebrnu medalju. Isto odličje pripalo je Teodori Urošević juniorki u konkurenciji +59 kg. Bronzane medalje osvojili su Petar Mirković u konkurenciji juniora u kategoriji -61 kg, Nikolina Arsić, juniorka u konkurenciji -59 kg  i juniori u sastavu Nikola Mančić, Nikola Arsić i Petar Mirković u borbama ekipno. U konkurenciji mlađih seniora do bronzane medalje stigao je Miloš Mirković, takođe u borbama u kategoriji -75 kg, kao i Igor Mirković u borbama u kategoriji -67 kg.

Nisku dobrih rezultata smederevskih karate klubova zaokružio je Karate klub Viktoris SD. Takmičari ovog kluba osvojili su tri srebrne i tri bronzane medalje.

 Ekipno u konkurenciji kadeta srebro su osvojili  u borbama David Boščanin i Lazar Simić, Marija Stankovic u konkurenciji juniorki -59kg i Nikola Jovanovic, u kategoriji juniora +76 kg. 
Bronzanim medaljama okitili su se juniorke u ekipnoj konkurenciji u sastavu Anđela Stanković i Marija Stanković, David Boscanin u konkurenciji kadeta -57kg i Kristina Mladenovic, kadetkinja -47 kg.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BORILAČKI SPORTOVI