U SMEDEREVU POČEO KUP SRBIJE ZA POLETARCE, NADE I KADETE – Sport u Smederevu
Connect with us

Uncategorized

U SMEDEREVU POČEO KUP SRBIJE ZA POLETARCE, NADE I KADETE

Smederevo je posle nekoliko meseci ponovo domaćin velikog karate takmičenja. Posle Kupa Centralne Srbije, u našem gradu danas je počeo dvodnevni Kup Srbije za poletarce, nade i kadete. Tokom dvodnevnog nadmetanja u Dvorani Smederevo za medalje će se nadmetati više od 1200 takmičara iz 130 klubova.

Turnir je svečano otvorila Jasmina Vojinović član Gradskog veća. Ona je učesnicima takmičenja poželela ugodan boravak u našem gradu i puno uspeha na ovom velikom takmičenju.

Otvaranju turnira prisustvovao je i Saša Branežac član Gradskog veća zadužen za sport.

 

– Ova deca koja su sada u našoj sportskoj hali ispunjavaju srca svima koji gledaju ovo takmičenje. Teško je rečima dočarati kako ovo lepo izgleda. Vidi se ozbiljnost Karate saveza Srbije i predsednika Slavoljuba Pipera koji je uz koordinaciju našeg Saveza sportova Smederevo, omogućio da se ova manifestacija održi u našem gradu i da izgleda ovako velelepno. Prijatno sam iznenađen podacima da je karate i dalje jedan od najmasovnijih sportova u našoj zemlji. Uveren sam da će naš grad, kao ranije, biti dobar domaćin – nada se Saša Branežac.

Kada je reč o smederevskim klubovima, do neke od medalje pokušaće da dođu predstavnici četiri naša kluba. Pravo nastupa, posle dobrih rezultata na regionalnim takmičenjima, stekli su Karate klub Smederevac, Karate klub Jedinstvo SD, karate klub SD kombat i Karate klub Viktoris.

Prvog dana na programu su bila nadmetanja u katama u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a za medalje se borilo više od 700 dečaka i devojčica. Očekuje se da će u borbama, koje su na programu u nedelju pojaviti blizu 800 takmičara.

Prvog dana takmičenja, učesnike Kupa Srbije posetio je i Slavoljub Piper potpredsednik Saveza sportova Srbije i predsednik Karate saveza Srbije. On se ponovo pohvalno izrazio o smederevskoj Sportskoj hali i najavio da u Karate savezu Srbije razmišljaju da i sledeće godine u našem gradu organizuju neko veliko domaće ili međunarodno takmičenje.

Organizator Kupa Srbije je Karate savez Srbije uz pomoć Saveza sportova Smederevo.

 

 

More in Uncategorized