U SMEDEREVU POČELO POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU – Sport u Smederevu
Connect with us

BOKSERSKI KLUB DESPOT

U SMEDEREVU POČELO POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU

Danas je u, eliminacionim borbama. Smederevu počelo pojedinačno državno prvenstvo u boksu u konkurenciji seniora i seniorki. Šampionat se završava u subotu finalnim borbama. Prvog dana nadmetanja održano je deset borbi. Od smederevskih boraca prvi su na ring izašli članovi Bokserskog kluba Despot Sandro Poletano u kategoriji do 75 kilograma i Milosav Savić u kategoriji do 91 kilograma. Poletano je lako izašao na kraj sa Dračom iz Sombora dok je  Savić bio bolji od od Nikolovskog iz Čukaričkog. Prvenstvo Srbije nastavlja se sutra, takođe eliminacionim borbama, od 15 časova.

Pored pomenutih Poletana i Savića, još dvojica boraca BK Despot pojaviće se na domaćem ringu. Nemanja Grmuša će pokušati da odbrani titulu  prvaka osvojenu prošle godine u kategoriji do 60 kilograma, kao i Damjan Grmuša u kategoriji do 69 kilograma.

Šampionat se zbog mera za sprečavanje epidemija korona virusom održava bez prisustva publike.

Pre prvih borbi održana je redovna skupština Bokserskog saveza Srbije kojom je predsedavao predsednik BS Srbije Nenad Borovčanin. Članovi Skupštine raspravljali su, pored ostalog,  o izmenama Statuta, broju članova Upravnog odbora, kao i o sredstvima koje je dodelio Olimpijski komitet Srbije.

 

More in BOKSERSKI KLUB DESPOT