Connect with us

Featured

UMALO OD GOTOVOG VERESIJA

Odbojkašice Smedereva prekinule su mini seriju poraza u prvenstvu Prve lige Srbije. Smederevke su u šestom kolu pobedile ekipu Takova iz Gornjeg Milanovca sa 3:2, po setovima 25:22, 25:19, 22:29, 19:25 i 15:11.

Pre dve sezone ove dve ekipe odigrale su meč prvog kola Prve lige Srbije u Sčportskoj hali Smederevo. Tada su Smederevke lako došle do 2:0 u setovima i onda stale. Malo je nedsotajalo da se večeras  ponovo isti scenario.

Posle dva seta delovalo je da će Smederevkama trebati jedva nešto više od 70 minuta za četvrtu prvenstvenu pobedu. Kada su povele sa 5:0 u tom delu igre malo ko je mogao da nasluti preokret koji je usledio. Gošće su se razigrale i preko Zdjelar i Ivković lako stizale do poena. Na drugoj strani, domaće igračice kao da su zaboravile da igraju odbojku. Uporne obojkašice Takova uspele su da smanje rezultat na 2:1. U četvrtom seu odlična igra domaćih odbojkašica. Možda bolja nego u prva dva seta. Nažalost, to je trajalo sve do rezultata 15:10 kada je usledila, gotovo nestvarna, serija gošći od 9:0 za preokret 15:19. Od ovog udarca ekipa Dragana Mratinkovića nije uspela da se oporavi i ušlo se u peti set. Činilo se da je psihološka prednost uveliko na strani Takova. Tada se strateg domaćih odbojkašica odlučio na jednu rokadu u postavi. Marija Mijanović je sa mesta srednjeg blokera prebačena na korekciju i to je dalo rezultat. Zahvaljujući njoj Smederevke su stigle do trijumfa koji će mnogo značiti, pre svega na psihološkom planu.

Šta da kažem? Videli ste šta je ženska odbojka. Imali smo osam blokova, a sa strane smo teško prolazili. Na kraju sam bio primoran da Mariju prebacim na drugu poziciju. Nekako sa pola snage udaramo po lopti. Kao da je mazimo. Takovo nas je iznenadilo sa dobrim prijemom koji ima je do sada u prvensvu bio slabiji segment igre. Imali smo dobar prijem, ali smo slabi prolazili sa krajeva. U četvrtom setu smo imali njihovu seriju od 9:0. Tada smo morali da budemo najjači sa tri smečera na mreži. Probao sam sa izmenama, ali nije išlo. Mislim da nije bio problem u nedostatku snage. Izostali su poeni korektora Vesne Sekulić i Jovana Tomić je malo zakazala. Sledi nam vrlo teško gostovanje Spartaku u Ljigu. Međutim, mislim da nama odgovara kada igramo protiv jačih ekipa – očekuje trener smederevskih odbojkašica Dragan Mratinković.

Trener gostujućih odbojkašica smatra da uzrok poraza leži u neiskustvu njegovih igračica.

Nedostajalo nam je iskustvo. Ja sam došao bez prvog dizača, prvog korektora i nedostajale su nam još dve igračice. Sa ovom mladom ekipom, gde ima nekoliko iskusnijih igračica, teško da je moglo bolje. Naš dizač je devojčica od 15 godina. Tu nije potreban nikakav komentar. Ipak, na neku energiju i borbenost uspeli smo da se vratimo od 2:0 do 2:2. Nije ovo bila kvalitetna utakmica ni sa jedne ni sa druge strane. Bilo je dosta grešaka ali smo do petog seta uspeli da pariramo. Na kraju je presudilo iskustvo Marije Mijanović, Une Đorđević i Ane Popović. Zaslužena pobeda Smedereva – rekao je Petar Novković trener odbojkašica Takova.

Posle nepotpunog šestog kola, na tabeli Prve lige Srbije vodi Omladinac iz Novih Banovaca sa pet pobeda i jednim porazom, koliko na drugom i čestvrtom imaju Inđija i Radnički Blasters. Spartak iz Ljiga, koji do sada ima stopostotan učinak, sutra se u Beogradu sastaje sa ekipom Rode. Smederevke su pete sa četiri pobede i dva poraza.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured