USPEŠNO MEĐUNARODNO ISKUŠENJE ZA RONIN – Sport u Smederevu
Connect with us

Džiu džicu klub Ronin

USPEŠNO MEĐUNARODNO ISKUŠENJE ZA RONIN

Posle dobrih nastupa na domaćim takmičenjima, Ju jutsu klub Ronin zablistao je na jednom međunarodnom turniru. Puleni Igora Zdravkovića osvojili su devet medalja na 12. po redu turniru Vidovdan Openu u Banjaluci. U Dvorani Borik u subotu se nadmetalo više od 250 takmičara iz dvadeset klubova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Ronin se u Smederevo vratio sa tri zlatne , četiri srebrne i dve bronzane medalje.

Svako je imao po nekoliko borbi da bi se domogao medalje. Ovo nam je prvo inostrano takmičenje, još kad se uzme u obzir da je međunarodnog tipa, jasno je da  na turnir dolaze samo oni najspremniji. Ja sam iskreno prezadovoljan učinkom svojih takmičara, nedostaje im malo više iskustva ali i to ćemo nadomestiti ovakvim turnirima.

Kao najbolje pojedince pohvalio bih Aleksandru Stepanović koja je radila Nade U14 (-52kg) koja je nakon 4 borbi zasluženo zauzela prvo mesto i zlatnu medalju, i Aleksandra Milovanovića, koji je radio kadete U18 do 66 kg, plasirao se u finalu pobedom full iponom i u finalu izgubio od starijeg protivnika malom razlikom i tako osvojio srebro – rekao je po povratku u Smederevo trener i osnivač kluba igor Zdravković.

Pored pomenutih, Aleksandra, zlatne medalje su osvojili Anđela stepanović u konkurenciji poletarci U 10 do 20 kg i Nikola Denić poletarci U 10 do 24. kg. i Aleksandre, a srebrna odličja, pored Aleksandra, osvojili su   Aleksandar Đekić (seniori do 94 kg), Igor Zdravković (seniori do 77 kg) i Pavle Miljković (poletarci U 10 do 27 kg). Bronzane medalje “zaradili” su Pavle Rajić (nade do 66 kg) i Filip Denić (nade preko 73 kg). Zapažen je bio Daniel Jovanović plasmanom na peto mesto u konkurenciji nade U 14 do 55 kg.

Odličan organizator turnira bio je Džiu džicu klub Minotaur  iz Banja Luke, a pod pokroviteljstvom Džiu džicu saveza Republike Srpske. Naredna destinacija na kome će nastupiti Ju jutsu klub Ronin će biti Šabac koji će biti poslednja provera pred odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Nemačkoj.

 

 

More in Džiu džicu klub Ronin