VELIKI USPEH MLADENA SAVIĆA NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U BUDIMPEŠTI U BRAZILSKOJ ĐIU ĐICI – Sport u Smederevu
Connect with us

BORILAČKI SPORTOVI

VELIKI USPEH MLADENA SAVIĆA NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U BUDIMPEŠTI U BRAZILSKOJ ĐIU ĐICI

Mladen Savić osnivač i predsednik Rvačkog kluba Smederevo i takmičar u brazilskoj điu đici ostvario je minulog vikenda odličan rezultat u Budimpešti. Na velikom međunarodnom turniru u brazilskoj điu đici Mladen je osvojio četiri zlatne medalje.

Prijavio sam se u svojoj kategoriji u kimonu do 100,5 kilograma, a svi osvajači medalja imali su mogućnost da se prijave za apsolutnu kategoriju. Učestvovao sam i u kategoriji „nogi“ što znači bez kimona ili grepling do 97,5 kilograma i tu sam posle osvojenog zlata prijavio nastup u apsolutnoj kategoriji. Sticajem okolnosti, od pet borbi u nekoliko sam bio u prilici da se dva puta ogledam sa rivalima iz Crne Gore, Italije i Turske. Borbe su trajale tokom celog dana, a otežavajuća okolnost je bila da sam u pripremi za ovo takmičenje morao da „skidam“ kilograme. Pripremao sam se za ovo takmičenje više od dva meseca.

Dok uživa sa zlatnim medaljama oko vrata, Mladen Savić se priprama za takmičenja koja slede u Srbiji. Učestvovaće na nekoliko, ali mu je prioritet, pošto je ova Internacionalna blazilska điu đica federacija najjača svetska organizacija, planira da odradi još jedan jak turnir u okviru ove federacije. Želja je da to bude turnir u Barseloni ali će mnogo zavisiti od finansija.

Evropsko prvenstvo je održano u Lisabonu, ali zbog nedostatka finansija i relativbno kratkih priprema Mladen nije učestvovao na ovom takmičenju.

Mladen Savić ima i poruku za sve koji vole sport, nebitno da li je borilački ili sport sa loptom.

  • Naravno da sam zadovoljan i srećan zbog osvajanja medalja. Ipak, prioritet mi je bio da dam primer prvenstveno svojoj ali i ostaloj deci da slede moj put, a to je bavljenje sportom jer je to pravi put ka formiranju prave ličnosti. Nebitno je da li će se osvajati medalje.

To kaže Mladen Savić iz prave sportske porodice. Njegov mlađi brat Veselin Savić je uspešan veslač, osvajač zlatne evropske medalje u konkurenciji seniora i zlatne svetske medalje u konkurenciji seniora do 23 godine.

 

More in BORILAČKI SPORTOVI