VELJKO I NATALIJA DO TITULE I REKORDA DRŽAVE – Sport u Smederevu
Connect with us

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO

VELJKO I NATALIJA DO TITULE I REKORDA DRŽAVE

Juniorski tandem SD Smederevo vazdušnom puškom Natalija Tasić i Veljko Ilić, okitio se titulom vicešampiona na drugom Prvenstvu Srbije u mešovitim parovima rezultatom 489,7 krugova. Bolji rezultat za 3,7 krugova imali su brat i sestra Gaćeša, Anastasija i Dimitrije, strelci Streljačkog kluba „Mladost“ iz Inđije. Treće mesto zauzeo je miks Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda: Marija Zavišić i Stojan Stevanović, sa 422,5 krugova. Naš miks vazdušnom puškom imao je najbolji rezultat u kvalifikacijama, pa je njihovih 823,8 krugova, automatski i državni rekord, jer se državni šampionat u miksu prvi put održava za juniorske kategorije. U kvalifikacijama je nastupilo 8 parova iz 6 klubova.

– Naravno da sam zadovoljan rezultatom Veljka i Natalije. Ovo je prvo prvenstvo za juniore u miks dublu u kome je Natalija u finalu otpucala odličan meč. Čak mi se čini da je malo i povukla Veljka Ilića. Nažalost, strelci Mladosti iz Inđije otpucali su fenomenalan meč. Ja sam prezadovoljan njihovim učinkom. Nadam se da će nastaviti u ovom tempu jer nas očekuje drugo kolo Kupa SSS. Bili smo dobri na prvom kolu, Veljko je bio prvi, a Natalija šesta sa odličnim rezultatima. Mi smo domaćini ovog takmičenja 10. novembra, a posle nas očekuje Valter kup, takođe u Smederevu – najavljuje za Naše novine Nikola Simić trener smederevskih strelaca
U disciplini vazdušnim pištoljem „Smederevo“ je imalo dva para, koliko je maksimum po disciplini iz istog kluba. Teodora Čakarević i Dušan Bojić su nastupali kao „Smederevo“ 2 i u kvalifikacijama (683 kruga) i zatim u finalu (301,6 krugova) zauzeli peto mesto. U finale iz kvalifikacija ide pet timova, u ovoj disciplini ih je nastupilo šest, a tim „Smederevo“ 1 u kome su bili Katarina Milovanović i Petar Adamović, je bio šesti (634 kruga). Pobedio je miks tim Streljačke družine „Novi Sad 1790“: Katarina Maricki i Uroš Ivanovski sa 461 krugom, a oni su bili najbolji i u kvalifikacijama sa 729 krugova.
Medalje, plakete i diplome najboljima je uručivao Nikola Marić, potpredsednik Streljačkog saveza Srbije.

More in STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO