Connect with us

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO

VELJKO ILIĆ NA EVROPSKOM PRVENSTVU U OSIJEKU

Najbolji juniori Evrope nadmetaće se od ponedeljka na Evropskom prvenstvu u Osijeku. Veljko u ponedeljak od 15 časova izčlazi na vatrenu liniju u pojedinačnoj konkurenciji, u utorak nastupa u miksu sa Kristinom Lazarević, a sa ekipom puškaša u sredu. U sastavu naše reprezentacije našao se i talentovani smederevski strelac Veljko Ilić. Pored njega u sastavu reprezentacije su: Marija Kolarević, Teodora Vukojević, Kristina Lazarević (sve tri puška), Teodora Simić, Jelena Todorović (obe pištolj), Aleksa Mitrović, Đorđe Savić, Veljko Ilić (sva trojica puška) i Stefan Todorović (pištolj), zatim Dragan Donević, šef stručnog štaba, i treneri Saša Iker, Stefan Višekruna i Marko Sokić.  Na putu su im se pridružili sportski direktor SSS Dragan Marković i takmičarka pištoljem Katarina Maricki, koji su krenuli iz Novog Sada.

Šef stručnog štaba Dragan Donević pred start juniorskih takmičenja kaže:

-U svim juniorskim disciplinama, izuzev u takmičenju pištoljem za juniore, predstavićemo se sa kompletnim, tročlanim ekipama. Prošle godine došlo je do smene generacija, pa je naša selekcija relativno mlada. Dve takmičarke, Teodora Vukojević i Kristina Lazarević,  će debitovati na velikom takmičenju. I pored toga, imamo adute koje mogu da se bore za visok plasman u vrlo jakoj konkurenciji kakva nas očekuje u Osijeku. Prethodnih nedelja za juniorski reprezentativci su imali zajedničke pripreme u Novom Sadu i Smederevu, smatram da su spremni za dobra ostvarenja.

Juniorska takmičenja biće održana od ponedeljka do srede, a seniorska od četvrtka do nedelje. Seniori put Osijeka kreću u utorak a na spisku selektora našla se i Jasmina Milovanović iz SD Smederevo.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO