VERA PETRONIJEVIĆ DRUGA NA OTVORENOM PRVENSTVU BEOGRADA – Sport u Smederevu
Connect with us

ATLETSKI KLUB SMEDEREVO

VERA PETRONIJEVIĆ DRUGA NA OTVORENOM PRVENSTVU BEOGRADA

Atletičarka Smedereva Vera Petronijević ostvarila je zapažen rezultat osvajanjem srebrne medalje na Otvorenom prvenstvu Beograda održanom u nedelju u Beogradu. Vera je bila druga u trci na 3000 metara sa vremenom 12:26,34. Prvo mesto zauzela je Zoja Georgijev iz beogradskog Partizana koja je ovu distancu istrčala za 11:41,31 minuta, a treća je bila Anja Živković (ASZ).

Istog dana, ali u Kruševcu na Atletskom stadionu u ovom gradu, održano je prvenstvo Centralne Srbije u konkurenciji  pionira. Članovi AK Smederevo osvojili su dve medalje. Georgina Vučković bila je druga u disciplini 100 metara (14,03), a do bronze je dotrčao Sergej Čuljković na 60 metara (9,16). On se oprobao i u trci na 200 metara gde je zauzeo šesto mesto. Marko Stanković i Andrea Milosavljević zauzeli su četvrto mesto u trci na 800 metara sa vremenom 2:35,37, odnosno 2:34,94. U istoj disciplini Angelina Vučković zauzela je solidno sedmo mesto.

Iduće nedelje u Sremskoj Mitrovici održaće se prvenstvo Srbije za pionira, a boje AK Smederevo braniće sedmoro takmičara.

 

 

More in ATLETSKI KLUB SMEDEREVO