VK SMEDEREVO DRUGO U GENERALNOM PLASMANU, TITULA PARTIZANU, TREĆA CRVENA ZVEZDA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

VK SMEDEREVO DRUGO U GENERALNOM PLASMANU, TITULA PARTIZANU, TREĆA CRVENA ZVEZDA

Pioniri Veslačkog kluba Smederevo osvojili su po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju na danas završenom državnom prvenstvu na Adi Ciganliji. Prema očekivanju, Jovana Vučić i Teodora Stevanovska su potvrdile svoju dominaciju u dubl skulu ubedljivim trijumfom. Srebro je pripalo Milici Mladenović u skifu, a do bornzanog odličja stigao je osmerac sa kormilarom u sastavu Vukašin Vujanović, Bogdan Cvetković, Rajan Karnahan, Lazar Tasković, Lazar Živanović, Dimitrije Vuković, Ivan Ivanović, Dimitrije Otašević i kormilarka Iva Danić.
-Zadovoljan sam današnjim nastupom naših pionira. Svi su odlično odveslali, ali moram da izdvojim odličnu trku Jovane Vučić i Teodore Stevanovske koje su ubedljivo stigle do zlata. Milica je odlično odveslala u skifu ali je ovog puta bolja od nje bila devojčica iz Čuruga. Na kraju, naš osmerac je u uzbudljivom finišu, nadoknadio veliki zaostatak i na uspeo da se domogne bronzane medalje – kaže Uroš Dimitrijević.
Sveukupan pobednik na državom prvenstvu za 2019. godinu, u svim kategorijama, je VK Partizan, Smederevo je drugo a na trećem se nalazi Crvena zvezda.
Danas su veslane i trke u okviru trećeg kola Kupa Srbije. Andrija Jevtić je bio najbolji u juniorskom skifu, kadetski dubl skul u sastavu Veljko Vukašinović i Vuk Marković bio je drugi, a njihovi klupski drugovi Petar Samardžija i Dušan Popović su na kraju osvojili bronzanu medalju.  Zapažen rezultat ostvarile su u kadetskom dubl skulu i kombinovanom četvercu, sa veslačicama Crvene zvezde, Milica Pejović i Milka Zdjelar osvajanjem zlatnih medalja.

More in Featured