VIKTORISU 6 MEDALJA SA PRVENSTVA CENTRALNE SRBIJE – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

VIKTORISU 6 MEDALJA SA PRVENSTVA CENTRALNE SRBIJE

Kragujevac je u subotu bio domaćin karate prvenstva Centralne Srbije za kadete i juniore. Karate klub Viktoris SD nastupio je sa osmoro takmičara koji su se u Smederevo vratili sa 6 medalja, dve srebrne i četiri bronzane. Srebro je pripalo Teodori Utvić i juniorkama ekipno u sastavu Anja Ćoso, Kristina Mladenović i Vanja Stanić. Bronzana odličja pripala su Kristini Mladenović, Vanji Stanić i Nedi Đorđević, kao i kadetkinjama u ekipnoj konkurenciji u sastavu Jovana Rančić, Neda Đorđević i Anja Ćoso.
– Ostaje žal za tri pojedinačne medalje – Jovana Rančić koja je odradila 4 meča, u dve borbe pokazala je odličnu formu i zavidan napredak u odnosu na prethodnu sezonu, ali nažalost svojom greškom treći meč za ulazak u finale gubi razlikom 0:1. Četvrta repasažna borba za treće mesto završava se Jovaninom diskvalifikacijom zbog kaznenih poena u glavu. Treći meč uzeo je danak, ali u svakom sličaju naš cilj bio je da promenom težinske kategorije ostanemo u prvim redovima i postavimo temelj za dalja takmičenja u teškoj kategoriji. Lazar Simić i Luka Utvić u konkurenciji kadeta – 57kg na korak do medalje! 4 borbe nažalost nisu bile dovolje za odličje. Lazar je vodeći meč 2:1 završio diskvalifikacijom zbog izlazaka u poslednjoj sekundi u borbi za medalju. Smederevski karatisti, posle duge takmičarske pauze, otpočeli su sezonu spremno i fokusirano. Svi takmičara kvalifikovali su se za Prvenstvo Srbije – zadovoljno je posle šampionata konstatovala Jovana Ilić predsednik i trener KK Viktoris SD.
Državno prvenstvo trebalo bi da se održi krajem oktobra ili početkom novembra. Zbog pandemije korona virusa još uvek nije poznat termin, kao ni domaćin i organizator prvenstva.

More in Featured