Connect with us

VESLAČKI KLUB SMEDEREVO

VK SMEDEREVO SA 17 POSADA NA DRUGOM KOLU KUPA SRBIJE I DRUGOJ REGATI OMLADINSKE LIGE

Ada Ciganlija će u subotu biti domaćin drugog kola Kupa Srbije i druge regate Omladinske lige Srbije. Veslački klub Smederevo nastupiće sa 17 posada u konkurenciji pionirki, kadeta, kadetkinja, juniora i seniora.

U konkurenciji seniora VK Smederevo će imati trojicu predstavnika u skifu. Pored iskusnog Veselina Savića, prvaka Evrope iz 2014. godine, za što bolji plasman boriće se Marko Torbica i Mihajlo Stojanović. u seniorskom dubl skulu okušaće se Marko Torbica i Miroslav Jovanović.

Kod juniora VK Smederevo će imati predstavnika u skifu, Miroslav Jovanović i dubl skul u sastavuKonstantin Šujić – Todor Marković.

Najviše predstavnika Smederevci će imati u konkurenciji kadeta. Vuk Marković i Petar Samardžija nastupiće u skifu, Lazar Živković i Vukašin Rajić veslaće u dvojcu bez kormilara, a posadu četverac skula činiće Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović.

U konkurenciji veslačica VK Smederevo će imati pet posada. Teodora Stevanovska u pionirskom skifu, Milica Savić i Jovana Vučić u pionirskom dubl skulu, Milka Zdjelar u kadetskom skifu i dve posade u kadetskom subl skulu (Milica Pejović – Milica Mladenović i Milka Zdjelar i Teodora Stevanovska.

Na prvoj regati Kupa Srbije održanoj 22. aprila VK  Smederevo je, u ukupnom poretku sa 4 zlatne i jednom bronzanom medaljom, bio drugi iza Čuruga.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VESLAČKI KLUB SMEDEREVO