VLADIMIR LUKIĆ O SREBRU SA SVETSKOG PRVENSTVA U FINSKOJ – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

VLADIMIR LUKIĆ O SREBRU SA SVETSKOG PRVENSTVA U FINSKOJ

Finska je nedavno bila domaćin 15. Svetskog prvenstva za veterane u košarci. Naša zemlja osvojila je zlato u 40+ i srebro 50+ konkurenciji. Veliki udeo u osvajanju srebra u starijoj kategoriji imao je naš sugrađanin Vladimir Lukić koji godinama živi i radi na Kipru.  Po povatku iz Finske došao je Smederevo i to je bila idealna prilika da nam prenese svoje impresije sa takmičenja u Finskoj.
Utisak sa svetskog turnira je neopisiv ! Daleko je više ekipa bilo nego u Mariboru na Evropskom šampionatu prošle godine. Veća konkurencija i više utakmica se igra. U našoj grupi 50 + mislim da je bilo najviše ekipa, ako se ne varam 27 ili 28 ekipa. Mi smo za 10 dana odigrali 7 utakmica ?! Naša grupa ne mogu da kažem da je bila slaba i svaka utakmica je bila posebna svaka za sebe. Urugvaj, pa Guadalupe i na kraju  Nemačka…U eliminacijama smo bili bolji od Estonije, Portorika, Meksika i na kraju smo poklekli od Italijana.  Kako su dani odmicali tako se pojačavao intenzitet i sve jače i jače utakmice ! Mislim da smo zasluženo došli do finala sa Italijom. Da smo bili više zajedno i da smo imali pripreme kao tim bilo bi mnogo bolje i na kraju da nam je Benčić bio zdrav bilo bi mnogo drugačije na terenu. Videlo se na zagrevanju da nije mogao da odigra utakmicu a i jos par igrača, racunajući i mene, bili smo načeti sa povredama !!
Finale kao finale bila je utakmica sa usponima i padovima ob e ekipe ! Italijani su to dobro iskoristili i kaznili su sve naše greške! Uprkos velikom broju naših grešaka  na poluvremenu su Italijani imali samo poen prednosti 39:38. Treća četvrtina je krenula napeto sa obe strane. Sa jednom mojom trojkom smo se približili mislim na 55-52 ali onda su nam u dva napada dali 2 trojke na greške pojedinih igraca u odbrani i tu je popustila  koncentracija . Mislim opet da je ključna stvar to što nismo bili uigrani kao tim dok su Italijani imali pripreme pred ovaj turnir i dosli su uigrani. Već dugo godina igraju zajedno i sponzorisani su od svoje federacije !!!
Mi  smo se okupili pred sam polazak za Finsku !!! Sve u svemu treba biti zadovoljan i ovo je veliki uspeh ove selekcije.   Drago mi je što su mi mnogi posetioci naših utakmica često prilazili i čestitali na dobroj igri, a naročito na šutu za tri poena. To mi daje podstreka da se još bolje spremim za sledeće Evropsko prvenstvo koje ce biti u Španiji u Malagi !!!
Nama preostaje da srpsko-kiparskom bombarderu, kako su ga posle jedne utakmice u helsinkiju nazvali lokalni mediji sa Kipra, poželimo dobro zdravlje i da nas sledeće godine iz Malage obraduje medaljom. Nadamo se zlatnom.

More in Featured