VOJVODINA OSVOJILA KUP U SMEDEREVU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

VOJVODINA OSVOJILA KUP U SMEDEREVU

Vojvodina je i dalje neprikosnovena u Srbiji. Bar kada je reč o kup takmičenju. Novosađani su u finalu Kupa prof.dr. Branislav Pokrajac pobedili Metaloplastiku iz Šapca sa 19:17, poluvreme 10:10. Broj postignutih golova dovoljno govori kakvoj smo utakmici prisustvovali. Mnogo više pažnje se poklanjalo odbrani sopstvenog gola nego napadu.

Igralo se jako, ne momente grubo, ali u granicama fer pleja. Posle izjednačenog prvog poluvremena, tokom kojeg su Šapčani u većem delu imali vođstvo od gola ili dva, na veliki odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom. U nastavku susreta Vojvodina je pojačala odbranu, koristila svaku, pa i najmanju grešku Šapčana i preko raspoloženog Nikolića uspeva da se odlepi na dva gola razlike. Pokušavali su sve izabranici Veselina Vukovića ne bi li preokrenuli rezultat, ali ovog puta je Vojvodina za nijansu bila bolja.

Za najboljeg igrača finalne utakmice, ali i celog turnira proglašen je iskusni Nemanja Pribak bek Vojvodine, a za najboljeg golmana proglašen je Milan Bomaštar iz Metaloplastike.

Pehare i medalje poraženoj ekipi uručio sa Saša Branežac, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu. Prelazni i pehar koji dolazi u trajno vlasništvo Novosađana, kao i medalje, igračima Vojvodine dolelili su predsednikca RSS Milena Delić i Nenad Martić, predsednik RK Smederevo koji se još jednom pokazao kao odličan tehnički organizator Kupa Srbije.

More in Featured