Vujičić umesto Stamenkovića – Sport u Smederevu
Connect with us

FK SMEDEREVO 1924

Vujičić umesto Stamenkovića

Posle devet odigranih kola i učinka od pet pobeda i po dva remija i poraza, oba na domaćem terenu, rukovodstvo FK Smederevo 1924 dogovorilo je sporazumni raskid saradnje sa trenerom Ljubišom Stamenkovićem. Da razlaz sledi moglo je da se nasuti posle dva uzastopna poraza Smederevaca na domaćem terenu od Mladog radnika i Prova. Sa očekivanim trijumfima na tim utakmicama Smederevci bi danas ubedljivo držali čelnu poziciju Zapadne grupe Srpske lige. Umesto toga, posle uspešnog debija novog trenera Zoran Vujičića i minimalca u okršaju sa Mokrom Gorom, Smederevo sada sa 19 bodova deli drugi i treće mesto sa Tutinom. Čelnu poziciju zauzima Sloga iz Požega sa 20 bodova. U narednom kolu Smederevo se u Priboju sastaje sa FAP-om.

Moguće da je saradnja sa Stamenkovićem raskinuta i zbog odluke Disciplinske komisije FS Zapadne Srbije po kojoj je dosadašnji strateg Smederevaca kažnjen sa pet meseci zabrane rada u fudbalu zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Provom. Kazna je stigla i na adresu golgetera Smedereva Stefana Stojanovića koji je zbog nesportskog ponašanja i pljuvanja kažnjen sa tri utakmice neigranja. Sa pet hiljada dinara i uslovno na šest meseci kažnjen je i predstavnik smederevskog srpskoligaša Marjan Milenković.
Druge smederevski predstavnik u ovom stepenu takmičenja ekipa Proleter Mihajlovca poražena je od Sloge u Petrovcu na Mlavi sa ubedljivih 4:0. Mihajlovčani tonu sve niže na tabeli i sada posle deset odigranih kola zauzimaju 14-o mesto sa samo devet bodova. Naredni rival ekipe Proleter Mihajlovca biće odlična ekipa Šumadije iz Aranđelovca.

More in FK SMEDEREVO 1924