Connect with us

Featured

ŽAKIJEV MEMORIJAL POSLE GODINU DANA PAUZE PONOVO OKUPLJA MLADE KOŠARKAŠE

Malo je onih istinskih ljubitelja i poznavalaca košarke koji se ne sećaju Nikole Marinkovića Žakija. Generacije i generacije košarkaša Smedereva stasavale su pod njegovim nadzorom. Kada nas je napustio ostala je velika praznina, praznina koja još nije, a i pitanje je kada će biti popunjena. U međuvremenu, ostalo nam je da se kroz održavanje Memorijala, bar jednom godišnje, setimo šta je za smederevsku košarku uradio Nikola Marinković Žaki.

Posle KK ŠK Carina, pa KK Starinski, ove godine po prvi put, posle jednogodišnje pauze, Memorijal organizuje porodica Nikole Marinkovića Žakija uz podršku KK Despot i Saveza sportova Smederevo. Naravno, i ove godine, Grad je finansijski pomogao ovu manifestaciju.

Na turniru učestvuju dečaci rođenji 2003. godine i mlađi, a ekipe učesnice su Despot, Smederevo, Mladost iz Smederevske Palanke i Grobasket iz Grocke. U prvom susretu snage će u subotu od 10 časova u Dvorani Smederevo odmeriti Smederevo i Despot. U drugom polufinalu sastaju se Mladost i Grosbasket od 11:45. Turnir će ipak otvoriti u minibasketu KKŠK Carina i KK Despot od 8:30. Utakmica za treće mesto igra se od 16 časova, a finale je na programu od 19:00. U revijalnoj utakmici sastaće se kadetkinje Tamiša iz Pančeva i Despota od 17:30.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured