Connect with us

ODBOJKAŠKI KLUB SMEDEREVO CARINA

ZAVRŠENA ODBOJKAŠKA TAKMIČENJA U SRBIJI

Odbojkaški savez Srbije doneo je odluku o završetku svih takmičenja u Srbiji koja su prekinuta zbog pandemija korona virusa. Novi prvak države je novosadska Vojvodina, a u Super ligu plasirala se ekipa Borca iz Pančeva. Odbojkaši Smederevo Carine su takmičarsku 2019-2020, posle 16 odigranih kola, dva su preostala do kraja lige, završili na šestom mestu sa 7 poobeda i 9 poraza uz 20 osvojenih bodova. Iz lige je ispala ekipa Mladenovca. Savez je doneo odluku da se u Prvu ligu Srbije umesto dve, plasiraju čak četiri ekipe. To znači da će u sezoni 2020-2021 Prvu ligu srbije činiti 12 klubova. Pored starosedelaca, Spartaka, Metalca, Novog Sada, Kleka, Smederevo Carine, VA-014 i VGSK, novajlije u ligi su Dubočica iz Leskovca, Borac iz Paraćina, Jedinstvo iz Stare Pazove kao poslednjeplasirani tim Super lige Srbije i Karađorđe iz Topole.

Predsednik i trener OK Smederevo Carina Dušan Kalinić pozdravlja odluku Saveza o prekidu prvenstva, ali smatra je kod ispadanja iz liga i plasmana u viši rang možda trebalo da se donese drugačija odluka.

–   Mislim da je savez doneo dobru odluku što su prekinuli prvenstvo. Odluka o proširenju lige, proglašenje prvaka i način na koji su neki klubovi ispali je možda za priču ali verujem da Savez najbolje zna kako sve to treba da izgleda. Iza nas sezona gde je klub prvi put u istoriji igrao osminu finala Kupa, mladi igrači su dobili veliku minutažu…Moglo je bolje, naravno. ali mislim da smo kao klub dobili nešto pozitivno. Čim situacija dozvoli krenućemo sa treninzima.Najvažnije je da zadržimo ekipu na okupu i da pokušamo da se pojačamo na poziciji koja nam je bila najkritičnija prošle sezone.

Ukoliko se nešto u međuvremenu ne promeni, odbojkaši Smederevo Carine trebalo bi da počnu sa treninzima već od 11. maja, naravno na otvorenom, a pauza bi se napravila tokom jula.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ODBOJKAŠKI KLUB SMEDEREVO CARINA