ZIMSKA ŠKOLA STRELjAŠTVA KREĆE 4. JANUARA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

ZIMSKA ŠKOLA STRELjAŠTVA KREĆE 4. JANUARA

Streljačka družina „Smederevo“ i tokom zimskog raspustanastavlja sa radom sa aktivnim polaznicima Škole streljaštva, ali i pokreće novi ciklus obuke i upisuje polaznike u Zimsku školu streljaštva.
Zimska škola streljaštva za dečake i devojčice uzrasta od 8 do 14 godina (2007, 2008, 2009, 2010, 2011. 2012. i 2013. godište) počinje sa radom od 4. januara 2022. godine. Osnovne tehnike streljaštva polaznici će savladavati u tri faze. Tokom prvog meseca nakon teorijskih predavanja mali strelci će praktičnu obuku na serijskoj vazdušnoj pušci početi iz sedećeg stava sa naslonom. U drugoj fazi je predviđeno da se obuka nastavi bez naslona. U takmičarski – stojeći stav prelazi se u trećoj, završnoj fazi. Polaznicima Škole streljaštva obezbeđeno je individualno oružje, dijabole i mete, a sa njima će raditi treneri Streljačke družine „Smederevo“. Prijava zainteresovanih polaznika je do 31. decembra 2021. godine, lično na strelištu, telefonom, mejlom ili putem fejsbuk i instagram profila Streljačke družine „Smederevo“.
Tokom 2021. godine u Školu streljaštva Streljačke družine „Smederevo“ upisano je blizu 100 polaznika, od kojih je trenutno oko 60 aktivnih članova, uzrasta od 9 do 18 godina, različitih stepena uvežbanosti. Svaki član koji uspešno završi obuku, na serijskoj vazdušnoj pušci, počinje da se takmiče u Smederevskoj školskoj ligi u streljaštvu, zajedno sa vršnjacima iz Smederevske Palanke i Velike Plane, a najbolji nastupaju i za takmičarske selekcije kluba.

More in Featured