ŽOK RADNIČKI POBEDNIK TURNIRA TROFEJ SMEDEREVSKA JESEN 2019 – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

ŽOK RADNIČKI POBEDNIK TURNIRA TROFEJ SMEDEREVSKA JESEN 2019

Pobednik tradicionalnog odbojkaškog turnira Smederevska jesen 2019, koji je održan danas u Dvorani Smederevo je ŽOK Radnički iz Beograda. U velikom finalu Beograđanke su pobedile ekipu Smedereva rezultatom 3:1, po setovima25:20, 25:19, 22:25 i 25:21. U utakmici za treće mesto Roda iz Beograda pobedila je Dinamo iz Pančeva sa 3:0. U polufinalnim mečevima Smederevke su sa 3:0 bile bolje od Pančevki, a Radnički je Rodu savladao sa 3:1.

Ovo je druga pobeda Beograđanki nad smederevskim odbojkašicama. Najpre su sa maksimalnim rezultatom slavile u Kupu, a sada su dopustile ekipi Siniše Živaka da osvoje jedan set. Trener gostujuće ekipe bio je zadovoljan pobedom svog tima ali ističe da obe ekipe mogu mnogo bolje.

Ovo je super turnir i dolazi u pravom trenutku za sve ekipe. Već smo jednom igrali sa Smederevom, a videlo se i danas da je bilo dosta grešaka sa obe strane To je i razumljivo jer ima još dve nedelje do početka prvenstva. Iako imamo vrlo mladu ekipu, naše ambicije su borba za sam vrh tabele – kaže Ivan Milenković trener odbojkašica Radničkog.

Za Sinišu Živaka dileme  nema. Radnički je u dve utakmice pokazao da ima bolji sastav. Ipak, strateg Smederevki smatra da u naredne dve nedelje njegove devojke mogu da podignu nivo igre.

Evidentno je da su Beograđanke u ovom trenutku bolje od nas. Čestitam im na osvajanju turnira. Ipak, mislim da smo im pružili jači otpor nego u Kupu. Osvojili smo jedan set, a mislim da smo i u četvrtom mogli nešto više da uradimo. Mislim da su, pored Srema, odbojkašice Radničkog glavni favorit za plasman u Super ligu Srbije. Moramo još da radimo i naporno treniramo. Sa ovom ekipom igramo već u drugom kolu pred našim navijačima. Odigraćemo još neke trening utakmice i nadam se da ćemo spremno dočekati početak prvenstva. Ima u našoj ekipi nekoliko mladih igračica i to moramo da istrpimo jer želimo da se u budućnosti više oslanjamo na domaće snage – smatra Siniša Živak.

Pehare i medalje najboljim ekipama uručio je Saša Branežac član Gradskog veća zadužen za sport. Sada je prvi put bio u prilici da gleda ovaj sastav Smedereva i zadovoljan je onim što je video.

Nema opravdanja što sada tek prvi put gledam Ženski odbojkaški klub Smedereva. Sada sam tu i drago mi je što sam proveo dan gledajući ovaj turnir. Sve ekipe učesnice su članovi Prve lige Srbije i optimistasam što se tiče predstojeće sezone. Delujemo prilično ozbiljno sa nekoliko novih igračicama i mislim da imamo dobru ekipu za ovaj rang takmičenja. Cilj kluba je, a sa time se i ja slažem, razvijanje baze domaćih igračica. Kad se to desi onda možda i probamo da napadnemo viši rang takmičenja.

Treneri su za najbolju igračicu turnira izabrali Jelenu Kukolj iz Radničkog, najbolji tehničar je Lara Vuković, takođe igračica Radničkog, pehar za najbolje libera otiša je u ruke domaćeg libera Nine Škarić, najbolja mlada igračica je Sara Pustahija, a najbolja mlada igračica Smedereva je Jovana Tomić.

More in Featured