Connect with us

Featured

ŽOK SMEDEREVO OBELEŽIO KRAJ JOŠ JEDNE USPEŠNE SEZONE

Nekako po tradiciji, već nekoliko godina unazad, u Ženskom odbojkaškom klubu Smederevo skromnom svečanošću obeležavaju kraj takmičarske sezone. Pri tom se uglavnom misli na seniorski sastav kome je malo nedostajalo da se ove sezone uključi u borbu za sam vrh prvnestvene tabele i borbu za plasman u Super ligu Srbije.Sa druge strane, juniorke Smedereva takođe imaju priliku da krajem aprila na prvenstvu države, kao šampionke regiona, zabeleže, možda, najveći uspeh od osnivanja kluba.

Sve to je bio povod da se nagrade najsupešniji pojedinci, ali i sponzori, prijatelji kluba i novinari koji godinama prate rad ovog kluba.U sezoni 2020-2021 priliku da pokažu šta znaju dobile su i mlade smederevske igračice što daje nadu  u još bolje dane smederevske ženske odbojke. To je bio razlog što je nagrada za najperspektivniju odbojkašicu otišla u ruke Mini Milivojević. Za pomoć u radu kluba nagrađeni su Saša Branežac, član Gradskog veća zadužen za sport i Zoran Debeljković.

Radi se o uzornom kolektivu koji napreduje iz godine u godinu. Imamo jednu zaokruženu priču, tu su juniorke, prvakinje regiona, a tek je pred njima šansa da ostvare istorijski uspeh. Meni lično je, pored odličnih rezultata prvotimki, kojima želim da čestitam na svemu što su uradile u sezoni, mnogo drago što sam video da naše devojke ozbiljno kucaju na vrata prvog tima, pre svega mislim na Minu Milivojević i Jovanu Tomić. Ove godine je malo nedostajalo da se napadne vrh tabele. Nadam se da će to ostati kao cilj u sezoni koja sledi – rekao je Saša Branežac.

Odbojkašice Smedereva već šest godina zaredom uspešno predstavljaju grad u prvoligaškoj konkurenciji. Predsednik kluba Dragan Lovre smatra da je vreme da se, uz pomoć grada, napadne Super liga Srbije, ali da se istovremeno nastavi sa dosadašnjom praksom uvođenja mladih igračica u seniorski pogon.

Ambicije za plasman u viši rang nije samo naša. To je i ambicija grada, možda i Odbojkaškog saveza. Imamo fenomenalne uslove u hali, dobar stručni kadar, podršku grada i zato ove godine želimo da već od maja krenemo sa žestokim radom, pre svega sa mlađim igračicama koje su odlično napredovale sa trenerom Mratinkovićem. Zato pozivam i igračice iz ostalih smederevskih klubova, koje osećaju da mogu da igraju kod nas da nam se jave jer želimo što veću bazu sastavljenu od smederevskih devojaka. Sada je pred nama još jedan ozbiljan ispit, a to je nastup juniorki na državnom prvenstvu na kome će učestvovati najboljih osam klubova iz Srbije. Želimo da budemo domaćini ovog turnira i da dokažemo da, osim takmičarskih, imamo i organizacione sposobnosti. Tu nam određene probleme predtavljaju smeštajni kapaciteti, ali mislim da ćemo sve uspeti da organizujemo na najbolji način – nada se Dragan Lovre.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured