ZORAN MLADENOVIĆ PREDSEDNIK UO BK DESPOT-RANKO VASILJEVIĆ PREDSEDNIK SKUPŠTINE – Sport u Smederevu
Connect with us

BOKSERSKI KLUB DESPOT

ZORAN MLADENOVIĆ PREDSEDNIK UO BK DESPOT-RANKO VASILJEVIĆ PREDSEDNIK SKUPŠTINE

Na juče održanoj izbornoj Skupštini BK Despot dobio je novo, kako se od govornika čulo, ambiciozno rukovodstvo. Članovi Skupštine jednoglasno su za predsednika Upravnog odbora izabrali Zorana Mladenovića, a funkcija predsednika Skupštine poverena je legendi smederevskog i srpskog boksa Ranku Vasiljeviću. Na predlog Zorana Mladenovića izabran je i nov Upravni odbor kluba u kome su, pored predsednika, Bojan Arsić, Karlo Ribak, Petar Disić, Velibor Lazić, Zoran Slavković, Nina Pavlović, Slaviša Jovanović i Dragan Grujić. U narednom četvorogodišnjem mandatu fukcija generalnog sekretara poverena je Milanu Milovanoviću.

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju, predsednik Skupštine Ranko Vasiljević istakao je da ovaj klub uz pomoć grada, i angažovanje svih u klubu može da stvara šampione poput onih koji sada rade u klubu.

-Uz pomoć grada možemo da napravimo dobru ekipu. Pri tom mislim na desetak dobrih boksera od kojih ćemo moći da napravimo dobru ekipu i da vratimo smederevski boks tamo gde mu je mesto. Ako su trener u ovom klubu do sada mogli da prave šampione, nema razloga da, uz još bolje uslove, koje moramo da im obezbedimo, ne naprave još više dobrih boraca. Treba mnogo da se radi, moramo da stvorimo bolje uslove i treba nam dobra oprema. Mislim da ovo novo rukovodstvo to može da obezbedi i to je jedan od razloga što sam se prihvatio ovog posla – rekao je Ranko Vasiljević.

Prioritet nove Uprave biće da se klub već od sledeće sezone ukljući u ligaško takmičenje, rekao je novi predsednik BK Despot Zoran Mladenović i nastavio.

– Ključ za tako nešto su finansije i borci. Obavio sam razgovore sa ljudima iz nekoliko vodećih firmi u gradu i van grada i ima onih koji žele da pomognu klubu. Mi smo svi ovde na jednom zadatku, a to je podizanje kvaliteta boksa u Smederevu. Pozvani su i predstavnici drugih gradskih klubova jer smo želeli da pružimo ruku i njima za dobrobit boksa u Smederevu. Nisu se odazvali, ali ja mislim da sada nema mesta nekoj sujeti ili ljubomori. Smatram da u ovom klubu ima mesta za sve. Ko bude hteo da sarađuje sa nama, sarađivaćemo i mi sa njima. Smatram da ovaj klub sa celokupnom infrastrukturom mora da bude nosilac boksa u Smederevu. Pored toga, moramo puno toga da uradimo sa salom u kojoj treniramo na Carini. Sala je odlična, ali treba dosta ulaganja jer već dugo nema grejanja. Moramo da pojačamo rad sa mladima, da omasovimo klub jer iz kvantiteta mora da dođe i kvalitet. Imam oko sebe tim ljudi koji je spreman da uradi sve da BK Despot bude još bolji u narednom periodu.

Na Skupštini je izabran i Nadzorni odbor koji čine Božidar Gregović, Aleksandar Rajičić i Marko Brajković. Izbornoj skupštini BK Despot prisustvovali su novi član Gradskog veća zadužen za sport Saša Branežac i predsednik Saveza sportova Smederevo Miloš Milosavljević.

More in BOKSERSKI KLUB DESPOT