ZVEZDA OPRAVDALA ULOGU FAVORITA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

ZVEZDA OPRAVDALA ULOGU FAVORITA

Juniori KK Smederevo pretpreli su očekivan poraz na gostovanju u Beogradu. Nade Crvene zvezde zabeležile su trijumf rezultatom 101:60 (25:13, 27:17, 18:17 i 31:16). Bez povređenog Milovanovića smederevski košarkaši su pružili onoliko koliko su mogli u okršaju sa crveno-belima. Ključnu prednost domaćin je imao u skoku – 47 prema 24. To je na kraju prevagnulo, ali i činjenica da je poslednjih stotinak sekundi zvezda napravila seriju od 14:0 kada je starteg smederevskih juniora Ivan Mijatović dao priliku rezervistima.

Dominacija u skoku bila je ključna za pobedu Crvene zvezde. Zadovoljan kako smo odigrali neke delove utakmice, narocito treću četvrtinu. Veliki broj izgubljenih lopti kod naših igraca bio je posledica presinga na kome je trener protivničke ekipe insistirao sve vreme. Rezultat i nije u potpunosti realan jer je u poslednjih minut i po domaćin napravio seriju od 14:0 u trenutku kada sam odlučio da damšansu igracima  sa manjom minutažom i da osete   kako je to igrati protiv jedne od najboljih ekipa na ovim prostorima. Pred nama je težak raspored jer moramo da odigramo još tri seniorske utakmice i jednu juniorsku, a većinu ekipe čine ovi momci koji brane boje grada u najjačoj juniorskoj konkurenciji u Srbiji – podseća Mijatović.

Najefikasniji u ekipi Smedereva bili su Mirić sa 15, Nikolić sa 14 poena, 8 asistencija i 7 skokova i Milutinović sa 15 pogodaka. U ekipi Crvene zvezde čak petorica sa dvocifrenim učinkom. Najefikasniji je bio Šaranović 21, Topalović i Gačić sa 18, Vujičić sa 15 i Vukas sa 12 poena.

U narednom kolu juniori KK Smederevo dočekuju Borac iz Čačka.

More in Featured