Connect with us

PARASPORTSKI KLUBOVI

MEMORIJALNI TURNIR DAN NEZABORAVA 2021

U sportskoj hali Smederevo danas je održan tradicionalni Memorijalni turnir u stonom tenisu Dan nezaborava 2021. Po radiciji, ovaj turnir organizuje Udruženje paraplegičara Smedereva, a suorganizatori su bili STIKS i DSRI Smederevo.  Pokrovitelji turnira su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Ministarstvo sporta i Grad Smederevo.

Organizatori su svoj posao obavili na vrhunski način imajući u vidu da se ove godine prijavio rekordan broj učesnika, njih 130 (65 takmičara i i sto toliko pratilaca)  iz Beograda, Novog Sada, Niša, Leskovca, Zrenjanina, Čačka, Smedereva, ali i sportisti iz Crne Gore i Republike Srpske koji su nastupali za srpske timove.

Turnir se održava u znak sećanja na stradanje naših sugrađana u petojunskoj eksploziji municije u smederevskoj tvrđavi 1941. godine.

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisutnima se obratio Dragan Stanić, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku koji je istakao zadovoljstvo brojem učesnika i poželeo svim učesnicima prijatan boravak u Smederevu.

Dragan Janketić, predsednik Sportskog saveza invalida Srbije zahvalio se na pozivu i naglasio da je vrlo zadovoljan što se jedan ovaka turnir održava u znak sećanja na jedan tragičan dan u kome su njegovi sugrađani nastradali (Novi Sad).

Mi moramo da se sećamo tih istorijskih trenutaka, da ih spominjemo i da se, naravno, bavimo sportom. Moram da pohvalim i Ministrastvo rada i socijalne politike koje čini sve kako bi imali bolje uslove u sportu, da se kroz sport razvijamo i napredujemo.

Turnir je otvorila Julijana Stanisavljević predstavnik ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja odsek za osobe sa invaliditetom.

Posle višesatnih nadmetanja najviše razloga za zadovoljstvo imali su učesnici iz Novog Sada i Niša.

PLASMAN PO KATEGORIJAMA

Žene 1-5 (u kolicima):
1. Sanja Mijatović, SPIN Novi Sad
2. Biljana Ubović, SPIN Novi Sad
3. – Slobodanka Gurešić, SAN SPIN Leskovac
– Sanja Bogunović, SK „TVRĐAVA“ Novi Sad

Muškarci 1-5 (u kolicima):
1. Mladen Ćirić, SK „TVRĐAVA“ Novi Sad
2. Bojan Stamenković, NAIS Niš
3. – Miloš Stojiljković, NAIS Niš
– Pero Savić, SK „TVRĐAVA“ Novi Sad

Muškarci 6-7 (stojeći):
1. Mihajlo Radovanović, SK „TVRĐAVA“ Novi Sad
2. Ivan Bogdanović, SPIN Novi Sad
3. – Mila Gajić, SK „TVRĐAVA“ Novi Sad
– Milan Mićović, SAN SPIN Leskovac

Muškarci 8-10 (stojeći):
1. Aleksej Radukić, SK „TVRĐAVA“ Novi Sad
2. Bojan Jovanović, NAIS Niš
3. – Dario Stošić, NAIS Niš
– Nebojša Kitić, SK „MEDIJANA“ Niš

Organizatori turnira zahvaljuju se svima koji su pomogli organizaciju turnira, a posebno RK Smederevo i AK Smederevo, kao i Medicinsko-farmaceutskoj školi Sveta petka na logističkoj podršci.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in PARASPORTSKI KLUBOVI