Connect with us

Featured

NAJBOLJI PIONIRI STAVLJAJU TAČKU NA VESLAČKU SEZONU U SRBIJI

Državnim prvenstvom u konkurenciji pionira i takmičenjem u okviru Kupa Srbije, koje će se održati u subotu na Adi Ciganliji, stavlja se tačka nba zvanična ovogodišnja veslačka nadmetanja u Srbiji. Veslački klub Smederevo nastupiće sa pet posada. Milica Mladenović će veslati u skifu, Jovana Vučić i Teodora Stevanovska, kao i Milica Savić i Anastasija Jovanović u dubl skulu. U konkurenciji pionira VK Smederevo će imati dve posade. Posadu četverac skula čine Mihajlo Milovanović, Lazar Bulajić, Stevan Stoilković i Petar Veselinović, a u osmercu će veslati Vukašin Vujanović, Bogdan Cvetković, Rajan Karnahan, Lazar Tasković, Lazar Živanović, Dimitrije Vuković, Ivan Ivanović, Dimitrije Otašević i kormilarka Iva Danić.

Za razliku od kadeta, juniore i seniora, pioniri će umesto 2000 veslati stazu dužine 1000 metara.

– Očekujem da se Jovana i Tea domognu zlata. Dobre šanse ima i Milica Mladenović u skifu, ali će imati jaku konkurenciju u skifistkinji iz Čuruga. Ostali će pokušati da ostvare što bolji plasman- ističe Uroš Dimitrijević trener mlađih selekcija u VK Smederevo.

VK Smederevo je krajem juna, kada je održano prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore, osvojio 12 medalja, šest zlatnih, četiri srebrne i dve bronzane.

 

 

Jovana i tea zlato
Milica mladenovic se bori za prvo mesto protiv jake curuganke
u dublu

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured