Connect with us

Featured

PEHAR EVROPSKIH PRVAKA U SMEDEREVU

Srbija je prvak Evrope u odbojci u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kao i nebrojeno puta do sada Odbojkaški savez Srbije radi najbolje stvari kada je u pitanju promocija ovog sporta. U narednih sedam dana naš grad i nekoliko osnovnih i srednjih škola biće u prilici da vide pehar evropskih šampiona koji su nedavno osvojili naši odbojkaši u sudaru sa Slovenijom.

Priliku da vide pehar i da se slikaju sa njim imali su danas učenici OŠ dr Jovan Cvijić. Tim povodom predstavnici nekoliko odbojkaških klubova iz našeg grada, OK Smederevo Carina, ŽOK Smederevo, OK Tvrđava i odbojkaška sekcija OŠ dr Jovan Cvijić održali su pokazni čas, a prisutnima se obratila i direktorka ove škole Dragica Golubović.

Želim sve da vas pozdravim i da se zahvalim Odbojkaškom savezu Srbije koji je odlučio da naša škola danas bude domaćin ove manifestacije u danu kada se obeležava međunarodni Dan deteta. Moram da kažem da rezultati naših zlatnih odbojkaša i odbojkašica inspirišu decu i ovaj pehar motiviše sve da se bave i vole sport. Danas je međunarodni Dan deteta, Draga deco vidim da držite mobilne telefone u rukama i zato vas molim da ostavite mobilne telefone i kompjutere i da se bavite sportom i da ćete samo tako biti srećni i uspešni – rekla je direktorka škole Dragica Golubović.

Okupljeni učenici bili su u prilici da čuju šta o odbojci misle prvotimci OK Smederevo Carina Petar Petrović i Đorđe Kovač, ali da na delu vide kako se radi u ostalim odbojkaškim klubovima.

Promociji odbojke prisustvovali su članovi Gradskog veća Svetlana Mihajlović i Saša Branežac.

Hvala Odobjkaškom savez koji je omogućio da ovaj pehar u narednih sedam dana bude u našem gradu. Izabrali smo najlepši momenat i najlepšu školu da to uradimo danas. Zadovoljstvo je videti ovu decu i đake koji su danas pokazali da poznaju ovaj sport i prate rezultate naših selekcija. Najbitnije je da su pokazali volju i želju da se bave sportom, a to i jeste cilj ove akcije – rekao je Saša Branežac.

Pored OŠ dr Jovan Cvijić, pehar šampiona Evrope boraviće u Smederevu narednih sedam dana i moći će da ga vide učenici u OŠ Dositej Obradović, OŠ Dimitrije Davidović, Tehničkoj školi i  OŠ Branko Radičević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured