Connect with us

Featured

POJAČANJA IZOSTALA – VERA U SOPSTVENE SNAGE

Rukometašice Mladog radnika već tri nedelje, uz manje prekide zbog Nove godine i Božića, odrađuju pripreme za drugi deo sezone Super lige Srbije. Prvenstvo se nastavlja 23. januara što znači da će devojke Jovice Petkovića imati nešto više od mesec dana da se uigraju za drugi deo debitantske sezone u najvišem stepenu takmičenja. U dosadašnjem toku pripreme, što je najvažnije, nijo bilo povređenih i bolesnih igračica, osim Ivane Paločević koja je iskrenula zglob, i to donekle uliva nadu u bolje rezultate u nastavku sezone u kojoj će rukometašice iz Radinca odigrati 17 utakmica.

Imamo određenih problema sa Milom Tešić, kružnim napadačem. Devojka ide na fakultet i zbog obaveza na fakultetu preskočila je dobar deo treninga i to se vidi na terenu. Na treningu smo sve vreme igrali i ona je mogla da izdrži jedva nešto više od 10 minuta. Zbog toga smo pokušali da dovedemo dva pojačanja obe na bekovskm pohzicijama. Jedna je iz Beograda, a druga iz Bugarske, koja već neko vreme igra u Srbiji, u Pirotu i Prokuplju. Mlada igračica, talentovana, koja se oporavila od povrede prednjih ukrštenih ligamenata, i prošle godine je bila najbolji strelac u Prokuplju u Super B ligi. Međutim, ona studira u Sofiji i zbog obaveza nije mogla da dođe kod nas. Slična je situacija bila sa devojkom iz Beograda. Nisam želeo da dovedem pojačanja koja bi dolazila na jedan ili dva treninga i na utakmicu. To nije ono što ja želim. Pokušali smo da napravimo neki dogovor sa Kragujevčanima, ali bez uspeha – istakao je Jovica Petković, trener rukometašica Mladog radnika.

U međuvremenu, Radinčanke su odigrale i prvu kontrolnu utakmicu sa ekipom Mladosti iz Nove Pazove. Gošće su slavile ubedljivu pobedu koja nije previše zabrinula šefa struke.

Veliki problem svim članovima Super lige Srbije predstavlja veliki broj neodigranih utakmica. Radinčankama predstoje tri zaostale utakmice, sa Bekamentom u Smederevu (23. januara), već 27. januara sledi okršaj sa Vojvodinom u Novom Sadu i 30. januara sledi teško gostovanje Naisi u Nišu.  Zatim slede mečevi sa kojima se zaključuje prvi deo sezone. Mladi radnik dočekuje Železničar iz Inđije, potom sledi gostovanje Radničkom u Kragujevcu i dolazi Mladost iz Nove Pazove. Tek 27. februara počinje prolećni deo sezone. To znači da će do 8. odnosno 9. maja imati samo tri vikenda slobodna zbog obaveza reprezentacije i odigravanja finalnog turnira Kupa Srbije. Praktično, Radinčanke će za nešto više od tri meseca, uz tri slobodna vikenda, morati da odigraju 17 utakmica, od kojih će se neke igrati tokom nedelje.

Imaćemo četiri ili pet utakmica preko nedelje, najverovatnije sredom. Pri tom, ja u ekipi imam pet devojaka koje rade. Kako ćemo sve to uspeti da organizujemo u ovom trenutku ne znam. Na sve ove utakmice, moramo da odigramo i utakmicu Kupa Srbije sa Radničkim iz Kragujevca.

Pored utakmice sa ekipom Mladosti, dogovoreni su okršaji sa Pančevom na njhovom terenu i traži se rival za utakmicu koja bi se igrala 16. ili 17. januara, nedelju dana pred nastavak prvenstvenih okršaja.

Analizirajući prvi deo šampionata, strateg Radinčanki žali samo za propuštenom prilikom u meču sa Medicinarom iz Šapca.

Odigrali smo pet utakmica, osvojili tri boda. Da sm osovjili pet bio bih zadovoljan. Jedini pravi kiks nam je Medicinar u Smederevu. Mislim da smo mogli da ih dovijemo, ali smo i na toj utakmici, kao i u Vrbasu, u prvih 15-ak minuta promašili šest ili sedam šuteva sa šest metara. Nadam se da ćemo, ipak, uspeti da izborimo opstanak u Super ligi Srbije – smatra trener Radinčanki.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured