Connect with us

RUKOMET

PRIZNANJE ZA GRAD I RK SMEDEREVO

U Smederevu će se 16. i 17. februara i 22. i 23. marta održati finalni turniri Kupa Srbije u rukometu za žene i muškarce. Tim povodom danas je u Smederevu potpisan ugovor između Grada Smedereva, Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog kluba Smederevo.

Gradonačelnica Smedereva je, obraćajući se prisutnima, uz zahvalnost Rukometnom savezu Srbije, što je poverio organizaciju finalnih turnira našem gradu, istakla da je ovo jedinstvena prilika da se pokažu sportski potencijali Smedereva.

– Smederevo dugi niz  godina ima potencijale za sportski turizam. Organizacija Kupa  Srbije je na neki način i vid sportskog turizma. Naš grad ima iskustva sa ovakvim stvarima. Znamo kako je to izgledalo kada smo prošle godine imale više hiljada gostiju i učesnika na velikom međunarodnom turniru koji je organizovao Nenad Martić.  Mi želimo da se jednog dana u našem gradu igraju međunarodne i kvalifikacione utakmice naše reprezentacije. Imamo kapacitete za tako nešto i to moramo da iskoristimo.

Potpis na ugovor ispred RSS stavio je vd generalnog sekretara RSS Mazlam Džemailoski. On je naglasio da Smederevo ima mogućnosti za organizaciju ovakve manifestacije, a pre svega da ima ljude koji to mogu da iznesu.

– Mi smo u saradnji sa lokalnim klubom i uz veliku pomoć gradonačelnice došli do toga da se finalni turniri Kupa Srbije igraju u vašem gradu. Ne znate koliko treba truda i ulaganja da se dođe do ovoga. Organizovati finale Kupa u obe konkurencije u jednom gradu je hrabar potez. Mislim da ćete na ovaj način podići, ne samo lokalnu infrastrukturu, nego učiniti da se ono što je dobro lepo eksponira, a da ono što može da bude još bolje, sa vašim trudom i zalaganjem uz našu pomoć, podignemo na viši nivo. Ovo je samo jedna od stepenica koje grad kvalifikuju da jednog dana organizujete i utakmice našeg nacionalnog tima.

Nenad Martić se zahvalio gradonačelnici na razumevanju koje pokazuje kada su rukomet i organizacija ovakvih manifestacija u pitanju i dodao.

– Zahvaljujem se Rukometnom savez Srbije koji nam je ponovo ukazao poverenje, a to je dokaz da smo sposobni da organizujemo jedno ovako važno takmičenje. Mislim da smo dosada uradili neke stvari vrlo kvalitetno i nema razlog da to ne ponovimo na finalnim turnirima Kupa Srbije.

Grad je za oba finalna turnira izdvojio 1.200.000 dinara. Poznati su učesnici ženskog finalnog turnira. Za trofej će se nadmetati  Zaječar, Bekament, Jagodina i Voždovac 1955.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in RUKOMET