Posle poraza na gostovanju u Paraćinu (89:69), košarkaši Smedereva su u drugom kolu Prve lige grupa Zapad A pred svojim malobrojnim navijačima ubedljivo poraženi od kragujevačkog Radničkog koji važi za jednog od najozbiljnijih kandidata za plasman u Drugu ligu Srbije. Ulogu favorita gosti su opravdali ubedljivom pobedom rezultatom 80:56. Gosti su do ovako ubedljivo trijumfa došli u poslednjih deset minuta kada su iskoristili umor i neiskustvo domaćih koji su se odlično držali u prve tri četvrtine.
Najefikasniji u ekipi Smedereva bili su Stevanović sa 18, Lazić sa 16 i Jakovljević sa 9 poena. Na drugoj strani 18 poena ubacio je Lalović, a po 14 Arnaut i Duvnjak.

– Sve je ovo plod neiskustva. Imamo vrlo mladu ekipu, dvojica igrača imaju 27, odnosno 24 godine, a svi ostali 20 i manje godina. Trudili smo se koliko smo mogli ali ekipa Radničkog je formirana da napadne Drugu ligu Srbije. Mi se i ove godine borimo za opstanak. Već u četvrtak očekuje nas gostovanje u Požarevcu i nadam se boljem izdanju naše ekipe – očekuje Ivan Mijatović trener smederevskih košarkaša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *