Džudo klub Carina imaće, posle podužeg posta, predstavnika na državnom prvenstvu u konkurenciji seniora. Posle četiri godine, u matični klub se vratio Stefan Mirković i na prvenstvu Centralne Srbije održanom u subotu u Nišu osvojio je zlatnu medalju. Nekadašnji kadetski reprezentativac Srbije imao je tri meča i tri lake i ubedljive pobede.
Aleksandar Mišić, trener u Džudo klubu Carina, bio je vidno zadovoljan njegovim rezultatom.
-Uveren sam da će Stefan, iako će konkurencija biti znatno jača, uspeti da se popne na pobedničko postolje. Koje će boje biti medalja zavisiće najviše od žreba.
Dok je branio boje Džudo kluba Carina, Stefan Mirković je šest puta zaredom bio prvak Srbije za mlađe i starije pionire i kadete. Branio je boje reprezentacije Srbije na dva Evropska prvenstva i dva Balkanska šampionata na kojima je osvajao srebrnu i bronzanu medalju u konkurenciji kadeta. Na Evropskom kupu u Rumunije okitio se srebrnom medaljom u konkurenciji kadeta.
Zbog studija odlazi u Niš gde brani boje istoimenog kluba. Za to vreme dva puta je bio prvak Srbije za mlađe seniore, učesnik Džudo Super lige kao član Proletera iz Zrenjanina i Kinezisa iz Niša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *